Afbeelding
Foto: Eddie Pas

Online voetbal training sv Leones JO13-1

Sport

De maatregelen en ontwikkelingen rondom tegen corona heeft Leones doen besluiten om het sportpark voor onbepaalde tijd te sluiten. Hierdoor is training bij sv Leones niet mogelijk. Maar zoals ouders thuis werken en leerlingen thuis via teams moeten leren heeft de trainer van de JO13-1 ook een thuis training voor de spelers georganiseerd. Een historisch moment want dit was de eerste online training in de rijke historie van Leones. De training werd gegeven via het online programma Teams.

De inloglink werd een paar dagen van tevoren doorgestuurd met de benodigdheden voor de training. Om 18.30 startte de trainer Teams op, in afwachting tot de 1ste zich zou melden. En daar kwamen ze 1 voor 1. Rond 18:50 was bijna iedereen aanwezig en kon de training starten. Zoals bij iedere training, was er eerst een gezamenlijke warming up. Daarna startte de oefeningen, ze werden eerst voor gedaan door 1 speler en daarna konden de overige spelers de oefening zelf uitvoeren. Ondertussen kon de trainer goed kijken hoe de oefeningen werden uitgevoerd. Het beeld was niet altijd even duidelijk maar hij kon zien dat ze er plezier in hadden. Tussendoor weer even naar de computer om te kijken naar de volgende oefening en daar gingen ze weer. Na een half uur was de training alweer afgelopen en keerden de spelers weer richting ‘huis’. Voor de trainer was dit ook de eerste keer en best spannend of het allemaal zou lukken, maar hij is zeer tevreden. Op naar de volgende online training.

Een geweldig mooi initiatief zolang de fysieke trainingen niet mogelijk zijn. Natuurlijk blijven de trainingen op het echte veld het mooiste en de Jeugdcommissie, Technische Jeugdcommissie en het hoofdbestuur zijn hard aan het wek om de echte trainingen voor de jeugd binnen alle beperkingen die nu gelden op een veilige manier op te laten starten.

Via onderstaande link kom je bij de online trainingen vanuit de KNVB.

https://youtube.com/playlist?list=PLLvcn3TtK-zlDNxPalNGjqRLx2er5s0O6