Filmtip: Jos Kruisbergen filmt vaccinatie verpleegkundige
Logo demaasenwaler.nl
Verpleegkundige Wilma krijgt coronavaccin.
Verpleegkundige Wilma krijgt coronavaccin. (Foto: Jos Kruisbergen)

Filmtip: Jos Kruisbergen filmt vaccinatie verpleegkundige

WIJCHEN - In Wijchen is men volop bezig met het vaccineren van verpleegkundigen. De Maas en Waalse cineast Jos Kruisbergen filmde het verhaal van Parkinson-verpleegkundige Wilma van de Bos die al 36 jaar in de zorg werkt.

Wilma werkt met hart en ziel in de zorg en is begaan met de mensen die ze verpleegt. In het filmverhaal kijkt Wilma terug op haar werk tijdens de coronacrisis. Ze hoopt vooral dat de ouderen snel hun kinderen en kleinkinderen weer kunnen knuffelen.

Verpleegkundige Leo Visser van de GGD Gelderland Zuid geeft Wilma de eerste vaccinatie en vertelt over het vaccin dat ‘s morgens onder politiebegeleiding van Oss naar Wijchen wordt gebracht. Een prachtig filmverhaal wat u beslist moet zien. De film is te zien op. www.2bg.nl.

Archief

Op de website van Tweestromenland in Beeld en Geluid zijn met regelmaat nieuwe, en oudere, filmverhalen te zien. De reportages, portretten en documentaires geven op een aantrekkelijke en onderhoudende manier weer hoe de inwoners van Maas en Waal wonen, werken en leven. Ze laten vooral zien welke veranderingen de streek in de loop van de tijd ondergaat.

Altijd is het uitgestrekte rivierenland het decor en zijn bewoners ervan de hoofdrolspelers. Waarschijnlijk is Jos zelf de enige Maas en Waler die de afgelopen 25 jaar niet voor de camera stond. Op de hoogte blijven van de nieuwste publicaties, zie: www.facebook.com/2bg.nl..

Door Nicole Megens

Meer berichten