Aanpassingen educatiebeleid
Logo demaasenwaler.nl
<p>Boeken uitzoeken</p>

Boeken uitzoeken

(Foto: M vd Wielen)

Aanpassingen educatiebeleid

WEST MAAS EN WAAL – De gemeente gaat het voor- en vroegschoolse educatie (VVE) beleid aanpassen voor kinderen met een onderwijsachterstand.

Het VVE-beleid is bedoeld voor peuters en kleuters met een (taal)achterstand. Voor ouders met een laagtaalvaardigheid blijft het lastig om de kinderen de juiste vaardigheden aan te leren, zeker nu de kinderen thuis les krijgen in plaats van op school. Op het consultatiebureau worden de kinderen geregistreerd met een taalachterstand en kunnen vroegtijdig in aanmerking komen voor een VVE- indicatie. Als het kind 2,5 jaar is, kan de ouder ervoor kiezen om extra lessen voor taal en taalachterstand te krijgen. Ze zijn dit niet verplicht. Wethouder Van Swam: ‘Tegenwoordig kunnen we al kinderen vanaf 2 jaar laten starten met onderwijs. Op deze manier krijgen de kinderen extra aandacht en is alleen maar winst voor het kind. 

Mobiele begeleiding
Er zijn momenteel drie locaties waar kinderen met deze indicatie terecht kunnen. In Beneden Leeuwen, Wamel en Dreumel’. Een van de aanpassingen in het VVE-beleid is dat er mobiele begeleiding komt, zodat kinderen uit de andere vijf dorpen in de gemeente niet worden vergeten. Een HBO- student gaat kinderen met deze indicatie enkele uren per week begeleiden op hun eigen school. De pilot start zodra de kinderen weer naar school mogen.

De gemeente wil bewerkstellen, dat de kinderen in groep 3 hetzelfde minimale leerniveau hebben. Het volgende schooljaar zal duidelijk worden of de de aanpassingen hebben geleid tot het gewenste effect.

Door Hanneke de Vries

Meer berichten