Vuurwerkschade ondanks vuurwerkverbod
Logo demaasenwaler.nl
Foto: Wijkagent Druten-Zuid

Vuurwerkschade ondanks vuurwerkverbod

DRUTEN - Ondanks het vuurwerkverbod zijn er ook dit jaar tijdens de jaarwisseling helaas weer vernielingen in de openbare ruimte aangericht. Een eerste inspectieronde door de gemeente Druten laat zien dat de schade bijna 23.000 euro bedraagt. Vergeleken met vorig jaar is dit een forse stijging. De kosten zitten vooral in een speeltoestel dat in brand is gestoken.

Verkeersborden en afvalbakken moesten het ontzien. Op speelplek de lage Bobbert aan de Boslaan is een speeltoestel door brand vernield en moet helemaal vervangen worden. In totaal zijn er ongeveer 12 gemeentelijke objecten in de openbare ruimte vernield. ‘We hebben natuurlijk ook maatregelen genomen om vernieling te voorkomen. Zo zijn van heel veel afvalbakken de binnenbakken verwijderd. Anderen zijn voorzien van een afsluitklep. Het is treurig dat er ondanks het vuurwerkverbod toch nog zo veel gemeenschapsgeld moet worden uitgegeven aan het herstel. Van de meeste vernielingen zijn de daders inmiddels in beeld. Natuurlijk zal de schade op hen worden verhaald’, aldus Willy Brink, wethouder Openbare Ruimte. 

Van de schades is aangifte gedaan. Veel van de vernielde objecten zijn al vervangen. De komende weken is de gemeente nog bezig om alle vernielingen te herstellen.

Meer berichten