Hubert Bruls voorzitter Groene Metropoolregio
Logo demaasenwaler.nl
<p>Van links naar rechts: Lucien van Riswijk, Hubert Bruls en Ahmed Marcouch. Foto: Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen</p>

Van links naar rechts: Lucien van Riswijk, Hubert Bruls en Ahmed Marcouch. Foto: Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen

(Foto:)

Hubert Bruls voorzitter Groene Metropoolregio

ARNHEM/NIJMEGEN - In zijn eerste vergadering heeft het algemeen bestuur van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen Hubert Bruls benoemd tot voorzitter. Lucien van Riswijk (burgemeester Zevenaar) is benoemd tot vice-voorzitter. Samen met Helga Witjes (wethouder Lingewaard) vormen Bruls en Van Riswijk het dagelijks bestuur.

De Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen is een samenwerking tussen achttien gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen. Deze samenwerking gaat plaatsvinden op basis van een gemeenschappelijke visie en aan de hand van een regionale agenda met vijf grote opgaven. Visie en regionale agenda zijn door de deelnemende gemeenten vastgesteld.

Bruls vindt de samenwerking aan de hand van opgaven van groot belang voor de toekomst van de regio. ‘Alleen door de handen ineen te slaan, kunnen we de grote uitdagingen die voor ons liggen oppakken. Ik proef een grote bereidwilligheid bij zowel de steden als de kleinere gemeenten om de samenwerking te versterken en als één regio naar buiten te treden. Dit laatste is enorm belangrijk als het gaat om invloed op de agenda’s van Den Haag en Brussel. Het is prachtig dat we nu van start kunnen gaan en ik ben zeer gemotiveerd om samen met alle partners een succes van de Groene Metropoolregio te maken’, aldus de voorzitter.
De Groene Metropoolregio is een samenwerkingsverband van achttien gemeenten (Arnhem, Berg en Dal, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Mook en Middelaar, Lingewaard, Montferland, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar). Gemeente Beuningen besluit eind januari over deelname.

Meer berichten