Fysiotherapie Maas en Waal: meer mogelijk dan u denkt !
Logo demaasenwaler.nl
<p>Walter de Swart en John de Leeuw. Foto: John van Gelder.</p>

Walter de Swart en John de Leeuw. Foto: John van Gelder.

(Foto: John van Gelder)
Zorgpagina

Fysiotherapie Maas en Waal: meer mogelijk dan u denkt !

HORSSEN - Op 1 Januari 2022 bestaat Fysiotherapie Maas en Waal in Horssen tien jaar. Eigenaar Walter de Swart kreeg destijds de mogelijkheid om de praktijk in Horssen over te nemen, toen nog gevestigd aan de Mekkersteeg. Sinds het najaar van 2014 is de praktijk gevestigd aan de Rijdt 38a bij het dorpshuis. Inmiddels zijn er op de huidige locatie drie fysiotherapeuten werkzaam. John de Leeuw en Niels van Laanen maken ook onderdeel uit van de huidige praktijk.

Door Elly Bruns

Toegankelijkheid
De praktijk is zowel op verwijzing als direct toegankelijk. Mocht u niet in staat zijn naar de praktijk te komen, dan komen de therapeuten aan huis om u te helpen. Zij hebben de aandacht voor de patiënt hoog in het vaandel staan. Daarnaast werken ze niet met een wachtlijst. Er is altijd ruimte om snel een afspraak te plannen. Ook in de avonduren is er mogelijkheid voor behandelen.

Vergoeding
Over het algemeen wordt fysiotherapie vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Bij zogenoemde ‘chronische indicaties’ wordt de therapie onder bepaalde voorwaarden vergoed vanuit de basisverzekering. Ook als u geen aanvullende verzekering heeft afgesloten, kunnen wij u helpen. Mocht u hier vragen over hebben, dan kunt u te allen tijde contact opnemen met de praktijk. De medewerkers informeren u graag hierover!

Specialisaties
Fysiotherapie Maas en Waal heeft verschillende specialisaties in huis, waaronder manuele therapie, dry needling, echografie en sportrevalidatie. Daarnaast wordt het medical taping concept bij verschillende klachten als ondersteuning toegepast. De specialisaties kunnen elkaar goed aanvullen bij het aanpakken van uw klacht. Doordat de lijntjes binnen de praktijk kort zijn, kunt u hierdoor optimaal behandeld worden. Hieronder volgt een toelichting op de specialisaties:

Manuele Therapie
Een manueeltherapeut heeft na zijn opleiding voor fysiotherapie een masteropleiding manuele therapie gevolgd. Hij heeft zich hiermee gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom (nek en rug), schouders en de gewrichten in armen en benen. Manuele therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard gaan met het slechter bewegen van één of meerdere gewrichten. In veel gevallen kan manuele therapie ook helpen bij hoofdpijn- en/of duizeligheidsklachten.

Echografie
Sinds 2016 is het mogelijk een echografie te laten maken. Dit is een zeer waardevolle aanvulling voor wat betreft diagnostiek. Veruit de meeste echografieën worden van de schouder gemaakt. Eventuele peesletsels, verkalkingen of slijmbeursontstekingen kunnen middels dit onderzoek worden aangetoond of uitgesloten. Indien nodig kunnen er ook echo’s worden gemaakt van kniepezen, achillespezen en voetzolen.

Dry needling
Dry needling is een zeer effectieve manier om triggerpoints in het bewegingsapparaat te behandelen. Simpel gezegd is een triggerpoint een verharding (knoop) in de spier, die deze te gespannen laat staan. Triggerpoints kunnen onder andere ontstaan door een verkeerde beweging, door een langdurig verkeerde houding of een langdurige afwezigheid van beweging, maar ook door psychische factoren (stress of depressie). Middels needling met een ‘droge’ acupunctuurnaald worden deze punten behandeld, waardoor de spier ontspant en de functie van de spier verbetert. De techniek is onder andere zeer effectief bij de behandeling van een tenniselleboog, hielspoor, pijn in rug/been, maar ook kaakklachten kunnen in Horssen behandeld worden. Denk hierbij aan tandenknarsen/klemmen, klikkende kaken of hoofdpijn ten gevolge van kaakproblemen. Er wordt zelden alleen lokaal een spier geprikt, er wordt altijd gekeken naar een gehele keten van spieren die te maken kunnen hebben met de klacht.

(Sport)revalidatie
Middels verdieping in de herstelmechanismen van specifieke weefsels en verdieping in (sport)specifieke revalidatietrainingen zijn de therapeuten in staat een individueel herstelprogramma samen te stellen. Zodoende kan iedere patiënt optimaal werken aan zijn of haar specifieke eigen doelen.

Meer informatie
www.fysiotherapiemaasenwaal.nl

Meer berichten