Handgeletterde kaarten voor Stichting ALS op de weg
Logo demaasenwaler.nl
<p>Dochter Kyra, zus Ellen en nicht Safron maken de bestelling verzendklaar van de kaarten van &#39;Made by Nens&#39;.&nbsp;</p>

Dochter Kyra, zus Ellen en nicht Safron maken de bestelling verzendklaar van de kaarten van 'Made by Nens'. 

(Foto: Ger Loeffen)

Handgeletterde kaarten voor Stichting ALS op de weg

Made by Nens

DEEST/DODEWAARD - Nog pas 50 jaar was Nancy Thomassen uit Dodewaard toen zij eind oktober 2020 aan de gevolgen van ALS overleed. Zij werd geboren in Deest en is de dochter van Piet en Ria Thomassen en zus van Ellen Thomassen uit Deest.

Een van Nancy’s hobby’s was handletteren. Het is een schrijftechniek waarin met sierlijke lettertypen korte spreuken of wijsheden worden getekend. Ook quotes van bekende mensen worden vaak in zelfontworpen letters geschreven. Nancy was daar heel vaardig in en hield dat zo lang mogelijk vol, totdat ze de spierkracht niet meer had om de pen vast te houden. ‘Haar huis hing vol met kaarten met mooie teksten. Het zou eeuwig zonde zijn als we er niets mee zouden doen’, was de overtuiging van Ellen en haar nichtjes. De dames togen aan het werk en lieten een aantal van haar werken digitaliseren. Er werden 500 sets van gedrukt, die in een cadeauverpakking verkocht werden voor 2,50 euro per set. In een mum van tijd alle sets verkocht.

Stichting ALS op de weg

Inmiddels is al 1.000 euro overgemaakt op de bankrekening van de stichting ‘ALS op de weg’. Deze organisatie heeft als doel om mensen met de ziekte ALS te ondersteunen bij het zo lang mogelijk functioneren in de maatschappij en samenleving. Hiervoor zijn vaak aanpassingen en hulpmiddelen nodig die buiten de vergoeding vallen van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), zorgverzekeraar of UWV. Soms is een hulpmiddel direct nodig en duurt de aanvraag vanuit de WMO bij de gemeente langer dan gewenst. Deze stichting kan dan tijdelijk hulp bieden. ‘ALS op de weg’ heeft veel voor Nancy kunnen betekenen tijdens haar ziekte, en zij droeg deze stichting een warm hart toe.

Kaarten bestellen

Inmiddels zijn er meer kaarten van opgedoken die ook gedigitaliseerd en gedrukt gaan worden. Wil jij de stichting ‘ALS op de weg’ ook een warm hart toedragen? Bestel dan deze mooie handgeletterde kaarten van ‘’.

Op de Facebookpagina zijn enkele voorbeelden te zien, de kaarten kunnen besteld worden via een PB. Dat kan ook bij dochter Kyra via WhatsApp: tel. 06 21 64 27 29.

Door Ger Loeffen

Meer berichten