Carnaval op camera
Logo demaasenwaler.nl
Carnaval voor de cam
Carnaval voor de cam (Foto: John van Gelder)

Carnaval op camera

‘Op afstand maar tóch samen’, onder dat motto wordt vrijdag 12 februari in Puiflijk de start van Carnaval gevierd middels een online bierproeverij omlijst met allerhande vermaak. Frank de Jong, exploitant van Dorpshuis de Lier, nam daartoe het initiatief en haakte de carnavalsprinsen en -prinses uit de gemeente Druten aan. 

Carnaval 2021 is er een zonder prinsverkiezingen, optochten en volle zalen. Om het feest niet stilzwijgend voorbij te laten gaan, organiseert exploitant van Dorpshuis de Lier, Frank de Jong, in samenwerking met de vijf carnavalsverenigingen uit de gemeente Druten, op vrijdagavond 12 februari een online carnavalsproeverij. ‘Op afstand, maar toch samen’, aldus Frank.

Het belooft een gezellige avond te worden, boordevol muziek, quizzen, spelletjes en andere interactieve activiteiten, waarmee prijzen te verdienen zijn. ‘Het is natuurlijk het leukst wanneer men verkleed en/of geschminkt achter de laptop zit’, meent Frank. ‘Ook hieraan zijn prijzen verbonden.’
Centraal deze avond staat een online bierproeverij met speciaal voor deze gelegenheid gebrouwen biertjes, passend bij elk van de vijf kerkdorpen. De biertjes worden geproefd en besproken door de heersende carnavalsprinsen en -prinses.

Frank vertelt: ‘Omdat we Carnaval dit jaar niet samen kunnen vieren, wilde ik iets organiseren dat mensen op een andere manier verbindt. Daarop ben ik gaan sparren met een aantal mensen, met een carnavalsproeverij als resultaat. De carnavalsverenigingen reageerden direct positief op het idee, en verlenen allen hun medewerking aan het online evenement.’ In het programma zitten onderdelen die een beetje lijken op de bekende sleuteloverdracht, die normaalgesproken de opening van het carnavalsweekend vormt. ‘We hebben zelfs de burgemeester bereid gevonden om een bijdrage te leveren’, vertelt Frank trots. De muziek wordt verzorgd door Feestduo Happy Ouwer en dj Joey is gestrikt voor de afterparty. Deelname aan de online carnavalsproeverij kost 22,22 euro. Hiervoor krijgt men een pakket met vijf speciaalbiertjes, de nodige carnavalsattributen en wat gimmicks. Voor wijnliefhebbers zijn er twee soorten wijn beschikbaar. Van elk verkochte pakket gaat er 2,22 euro naar de carnavalsvereniging in het eigen dorp. Op die manier wordt ook de kas van de carnavalsvereniging gespekt. Het bestellen van de pakketten kan vanaf nu via www.speciaalbierpakketten.com.

Meer berichten