Sam.
Sam. Foto: Gemeente West Maas en Waal

Winnaars bekend kerstbomenactie

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL - De winnaars zijn bekend van de actie 'lever in en win'.

Inwoners van de gemeente West Maas en Waal hebben op zaterdag 9 januari minimaal 1 kerstboom ingeleverd bij het inleverpunt in hun dorp. Elke prijswinnaar heeft ook aangegeven welke vereniging favoriet is en een geldprijs krijgt.

Via loting zijn de prijswinnaars uitgekozen. Maandag 18 januari hebben ze, allemaal apart, in het gemeentehuis hun prijs in ontvangst genomen. De 1e prijs, een GoPro camera, is gewonnen door Sam en opa van Zuijlen uit Beneden-Leeuwen. De 2e prijs ging naar Wamel, waar Familie de Best woont. Zij hebben een draadloze koptelefoon gewonnen. Lars Piketh uit Maasbommel heeft een waardebon van € 50,- gewonnen. Deze kan hij besteden bij verschillende ondernemers in de gemeente. Deze winnaars hebben vervolgens hun favoriete vereniging een geldprijs laten winnen. Dit waren met de 1e prijs van € 200,- Ontspannings- club midden Maas en Waal voor mensen met een beperking, 2e prijs Unitas ’28 uit Wamel, goed voor €100,- en de 3e prijs van € 50,- Voetbalvereniging DBV uit Maasbommel.

Actie ‘Lever in en win’
Net als vorig jaar organiseerde gemeente West Maas en Waal een kerstboominzameling in haar 8 dorpen. Met de actie ‘Lever in en win!’ konden inwoners meedoen door een kerstboom in te leveren. Wethouder Erik Peters: “Het is een leuke actie, waar onze inwoners met enthousiasme aan deelnemen. Dit jaar hebben we meer dan 500 kerstbomen op deze manier ingezameld”.

De bomen werden op een centrale plek in het dorp ingenomen door in de meeste gevallen een plaatselijke vereniging. De volgende verenigingen hebben hiermee een leuk zakcentje verdiend: carnavalsvereniging de Plèkkers, DMA Fleurig Appeltern, carnavalsvereniging de Braoiers, Stichting Activiteiten Commissie Beneden-Leeuwen, ExtraFM, TTV Trumelo, Vereniging Dorpshuis de Uithof en Voetbalvereniging DBV. Als je een boom inleverde met een ingevulde bon, was het mogelijk een prijs te winnen. Dit gold niet alleen voor de deelnemers, hun favoriete vereniging kreeg een geldprijs.

Van kerstboom naar compost
Naast de mooie prijzen die de kerstboom kon opleveren is deze te waardevol om zo maar te verbranden of in de groene container gooien. Kerstbomen zijn namelijk prima te recyclen; er wordt compost van

Thijmen de Best.
Lars Piketh.
Ontspanningsvereniging met wethouder Peters
Voetbalvereniging DBV
Unitas '28