Vaccinatie cliënten ’s Heeren Loo

Algemeen

DRUTEN - ’s Heeren Loo Boldershof is vandaag, dinsdag 19 januari begonnen met het vaccineren van cliënten tegen het coronavirus. Daarvoor is vorige week toestemming gegeven door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Minister Hugo de Jonge kondigde de start van de vaccinatie van cliënten in de gehandicaptenzorg aan tijdens de persconferentie.

Zorginstelling ‘s Heeren Loo is blij met deze ontwikkeling, zegt Ageeth Ouwehand namens de raad van bestuur. ‘Dit is een eerste stap naar verbetering van de situatie voor onze cliënten, hun verwanten en onze medewerkers. Vaccinatie is van groot belang om onze kwetsbare cliënten en onze zorgmedewerkers te beschermen tegen het virus.’
Binnen ‘s Heeren Loo wordt al maanden gewerkt om klaar te staan voor de vaccinaties van medewerkers en cliënten. Brieven en informatie over de vaccinaties liggen klaar om verstuurd te worden. Nu het vaccin, BioNTech/Pfizer, bekend is geworden, zijn cliënten en verwanten direct om toestemming gevraagd. Maar ook de registratiesystemen zijn aangepast en logistiek is veel geregeld. Voor het vaccineren van de cliënten zijn ook medewerkers extra geschoold.