Medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst van de WDW
Logo demaasenwaler.nl
Foto: Werkorganisatie Druten Wijchen

Medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst van de WDW

DRUTEN/WIJCHEN - Bij de Werkorganisatie Druten Wijchen (WDW) gingen afgelopen maandag zeven mensen van start als medewerker groenvoorziening. 

Ze krijgen een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Deze medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt werkten de afgelopen drie jaar via een uitzendbureau bij de gemeente Wijchen en Druten.

Wethouder Gérard de Wildt: ‘We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Soms lukt dat niet helemaal op eigen kracht. Als gemeente Druten proberen we deze mensen te helpen door ze op te leiden en te verbinden met werkgevers. We zijn erg tevreden over de kwaliteiten van deze zeven medewerkers. Ik ben blij dat we hen een vast dienstverband kunnen aanbieden.’
Per 1 januari 2020 trad de Wet Arbeid in Balans (WAB) in werking. Dit betekende in de praktijk dat er na drie jaar verplicht afscheid genomen moest worden van de zeven medewerkers. WDW heeft besloten deze medewerkers in vaste dienst te nemen, en wil in de toekomst meer medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen.

Meer berichten