De Maasdijk verplaatst naar 19 en 20 juni 2021

Sport

OSS - De organisatie van De Maasdijk heeft de plannen voor 2021 bekendgemaakt. Het sportevenement vindt plaats in het weekend van 19 en 20 juni 2021. Er zijn verschillende onderdelen: hardlopen, triathlon, wandelen, inlineskaten, steppen en me-moveren. Nieuw in het programma zijn onder meer een Kennedymars en een fietstoertocht. De triathlon wordt uitgebreid met een officiële competitiewedstrijd. De opbrengst van De Maasdijk gaat in 2021 naar de Stichting Steun 22Q11.

Tijdens de vorige editie introduceerde De Maasdijk de Rabobank Family Color Run, de Van Mun Advies Nightrun en een tweedaags wandelprogramma. De deelnemers waren erg enthousiast over de onderdelen, dus die staan voor 2021 ook weer op het programma. Verder blijft veel zoals het was. Zo zijn alle hardlooponderdelen ook in 2021 in lintvorm, start de triathlon weer bij toplocatie Dome-X en finishen alle onderdelen op het sfeervolle finishterrein in hartje Oss.

Kennedymars
Voor de diehard-wandelaars organiseert De Maasdijk, naast het tweedaagse wandelprogramma, dit jaar voor het eerst een Kennedymars: de 80 van de Osse Maaskant. De tocht start op de zaterdagavond en moet binnen twintig uur volbracht worden.

Voor degenen die ’s nachts wandelen wel een leuke uitdaging vinden, maar voor wie 80 kilometer net een brug te ver is, is er een wandeltocht over 40 kilometer: de Nacht van de Osse Maaskant.

Fietstoertochten
In de 2021 editie van De Maasdijk komen voor het eerst ook de toerfietsers aan hun trekken. Op zondag zijn er toertochten van 50 en 80 kilometer aan het programma toegevoegd.
De routes zijn uitgezet door Trim en Toerclub Oss. De 80 kilometer route komt door alle 24 kernen van de gemeente Oss. Beide fietstoertochten starten en finishen in het centrum van Oss.

Inschrijving
De inschrijving voor De Maasdijk 2021 is inmiddels geopend. Meer informatie over de verschillende onderdelen en inschrijven via www.demaasdijk-events.nl.