V.l.n.r. Dick Bloem, Jan Litjens, Niels Gijsbers en Frank de Jong.
V.l.n.r. Dick Bloem, Jan Litjens, Niels Gijsbers en Frank de Jong. Foto: John van Gelder

Langdurige pachtovereenkomst voor Horeca de Meent

Zaken

AFFERDEN - Het coronavirus legt het hele sociale leven plat, ook in Afferden. Ondanks de grote gevolgen voor de horecasector heeft het bestuur van de stichting Exploitatie Kulturhus De Meent, in goed overleg met uitbater Dick Bloem van Horeca de Meent, een langdurige pachtovereenkomst gesloten.

‘Dick Bloem heeft sinds de start van de samenwerking in 2019 veel initiatieven ondernomen en zijn draai in Afferden aardig weten te vinden’, vertelt penningmeester Jan Litjens. ‘Ondanks de tegenslagen van het afgelopen jaar zien zowel exploitant als het bestuur de toekomst positief tegemoet. Dat vertrouwen is nu bezegeld met een vijfjarig huurcontract.’ Vanwege de onzekere situatie zijn beide partijen verzekerd van de gemaakte afspraak binnen de looptijd van de coronamaatregelen middels een bijzondere toevoeging op dit contract.

Saamhorigheid

Iets waaruit volgens Litjens bovendien de saamhorigheid van het dorp Afferden blijkt, is het feit dat nagenoeg alle verenigingen die een jaarcontract hebben voor gebruik van De Meent, hun kwartaalnota’s van de huur voldaan hebben.

‘Dit ondanks dat men voor een groot aantal uren geen gebruik heeft kunnen maken van onze accommodatie’, aldus Litjens. ‘Wij zijn hen daar zeer erkentelijk voor, mede dankzij de steun van deze gebruikers alsook die van de eigenaars-/beheersstichting en de gemeente Druten weten we ons hoofd als dorpshuis boven water te houden.’