Bioscoop in Druten lijkt kansrijk
Logo demaasenwaler.nl
<p>Cultureel centrum D&#39;n Bogerd.</p>

Cultureel centrum D'n Bogerd.

(Foto: John van Gelder)

Bioscoop in Druten lijkt kansrijk

DRUTEN – Bijna alle seinen lijken op groen te staan voor een bioscoop in Druten, het initiatief moet alleen wel van private partijen komen. Dat blijkt uit een onderzoek van de gemeente.

Bij het aantreden van het nieuwe college van burgemeester en wethouders lag er een plan om onderzoek te doen naar de haalbaarheid van een bioscoop. Dat is nu gebeurd. Een onderzoeksbureau komt tot de conclusie dat er voldoende potentiële bezoekers zijn.

Of dat ook kan leiden tot een sluitende exploitatie, hangt in sterke mate af van de opzet van een bioscoop. Bij navraag blijkt dat zowel inwoners als ondernemers cultureel centrum D’n Bogerd als een kansrijke plek zien voor een bios. Daarom zijn een aantal globale onderzoeken gedaan naar de mogelijkheid om een bioscoopzaal te realiseren bij D’n Bogerd. Er is onderzocht of het mogelijk is om een losstaand gebouw te realiseren naast D’n Bogerd, op de huidige parkeerplaats. Dat zou waarschijnlijk 1,2 miljoen euro kosten. Tevens is gekeken of het mogelijk is om een bioscoop bovenop D’n Bogerd te realiseren. Dat kost zelfs iets meer, namelijk 1,4 miljoen euro.

Verplaatsen bieb

Als derde alternatief is het ombouwen van de huidige bibliotheekruimte tot bioscoopzaal in kaart gebracht. De kosten hiervoor zijn geraamd op circa 280.000 euro. Over dat laatste is gesproken met het bestuur van de bibliotheek. Hieruit blijkt dat men open staat voor het eventueel verplaatsen van de huidige bieb. Het toevoegen van een bibliotheek aan het centrum van Druten kan een meerwaarde zijn voor zowel het centrum van Druten als voor de bibliotheek. Dit is een ontwikkeling die zich in meer gemeenten voordoet om de aantrekkelijkheid van het centrum te behouden en leegstand op te vangen. Het centrummanagement Druten en de centrummanager omarmen dit idee. Het wachten is nu op private partijen die het idee willen oppakken.

Door Patrick Huisman

Meer berichten