Start bouw zonnepark Hernen
Logo demaasenwaler.nl
Foto: Pixabay - gelabeld voor hergebruik

Start bouw zonnepark Hernen

HERNEN - Vorige week kreeg de gemeente Wijchen groen licht van de Raad van State voor de bouw van Zonnepark Kampbroek in Hernen. Dit wordt het eerste zonnepark in de gemeente. Het zonnepark is ongeveer 11 hectare groot, vergelijkbaar met 22 voetbalvelden. Er komen 43.648 zonnepanelen op te staan die ieder jaar 13.395.000 kWh zonne-energie opwekken. Hiermee wordt energie geleverd voor ongeveer 3.500 huishoudens.

Wethouder Titus Burgers: ‘Wij zijn blij met de uitspraak. Dutch Durables Energy 3 B.V heeft in het ontwerp zoveel mogelijk rekening gehouden met de omwonenden. Het is fijn dat het eerste zonnepark gebouwd kan gaan worden. Zo zijn we een stapje dichterbij ons doel om energieneutraal te worden’.

Ook wij zijn heel blij met de uitspraak’, zegt Arice Kuijpers –directeur Dutch Durables Energy 3 B.V. ‘We hebben samen met de leefbaarheidsgroep van Hernen met veel aandacht alle onderzoeken uitgevoerd en besproken met de omwonenden. Hieruit is een zonnepark ontstaan dat helemaal past in de omgeving. We hebben ook plannen gemaakt waarin staat hoe inwoners van Hernen mee kunnen doen. Er komen bijvoorbeeld zonnepanelen op de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) in het dorp. Ieder jaar, gedurende de looptijd van de SDE subsidie, doneren we in een gebiedsfonds. En we installeren 4 laadpalen voor elektrische auto’s. Verder kunnen omwonenden meedoen door zonobligaties die we uitgeven.’

Meer berichten