Druten meest toiletvriendelijke gemeente
Logo demaasenwaler.nl
<p>Toiletdames.</p>

Toiletdames.

(Foto: Henk van Coolwijk)

Druten meest toiletvriendelijke gemeente

DRUTEN - Afgelopen week werd stilgestaan bij Wereld Toiletdag; een dag waarop de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn.

Samen met de HogeNood-app (de grootste database van toiletten in Nederland, red.) werd de jaarlijkse lijst van meest toiletvriendelijke gemeenten gemaakt. Voor het eerst is dit jaar een nieuwe berekening gebruikt, waarin gemeenten extra punten krijgen voor openbare toiletunits, goede spreiding van toiletten en rolstoeltoegankelijkheid. De gemeente Druten kwam daarbij als beste uit de bus in de categorie kleine gemeenten (tot 25.000 inwoners). Achtkarspelen scoorde het best in de categorie middelgrote gemeenten en van de grootste gemeenten in Nederland kwam Rotterdam als sterkst naar voren.

De partij Kernachtig Druten maakte zich de afgelopen jaren in het bijzonder sterk voor meer openbare toiletten in Druten. In 2017 werden reeds raadsvragen gesteld over de sanitaire voorzieningen in het centrum. In samenspel met de gemeente hebben veel ondernemers uiteindelijk gekozen om zich aan te melden bij de HogeNood-app.

Meer berichten