Breng een bezoekje aan het Kabouterpad Druten
Logo demaasenwaler.nl
<p>Bewoners van het Thomashuis Druten openen het Kabouterpad.</p>

Bewoners van het Thomashuis Druten openen het Kabouterpad.

(Foto: John van Gelder)

Breng een bezoekje aan het Kabouterpad Druten

DRUTEN - De bewoners van het Thomashuis gaan sinds een aantal weken niet meer naar hun dagbesteding vanwege de coronamaatregelen. Zij wilden graag iets doen voor alle inwoners van Druten. Daarom hebben ze samen met hun begeleiders bedacht om een Kabouterpad te realiseren in de Heemtuin.

Begeleidster Jolinde van het Thomashuis vertelt: ‘Geïnspireerd op het Kabouterpad Wamel dat zo succesvol was, vonden we het leuk om dit ook in Druten te organiseren. De bewoners van het Thomashuis hebben alles zelf gemaakt, zoals de leuke kaboutertaferelen met veel winterse details.’ Bewoner Steven is, net zoals de andere bewoners, heel trots op wat hij allemaal heeft gemaakt en wijst deze stuk voor stuk aan. De bewoners maken voor de feestelijke decembermaand ook de versieringen voor in de kerstbomen in het centrum van Druten.

Bepakt en bezakt

Bepakt en bezakt met wegwijzerborden, houten hekjes, de kaboutertaferelen en mooie tierelantijnen gingen de bewoners en begeleiders vorige week woensdag op weg naar de Heemtuin. Vol enthousiasme gingen ze in groepjes aan de slag om het Kabouterpad in te richten.

Begeleidster Sanne vertelt: ‘Tijdens de route, die in een grote ronde loopt, kom je verschillende thema’s tegen, zoals kabouters die zich voorbereiden op het feest en het kabouterfeest zelf. Er zijn allemaal interactieve opdrachten bij, die passen bij het kabouterverhaal. Beide zijn te lezen op de Facebookpagina Kabouterpad Druten.’

Boomgaard en bosmoeras

Tot 1 januari wonen de kabouters op het Kabouterpad in de Heemtuin, welke vrij toegankelijk is. De bewoners van het Thomashuis zorgen er wekelijks voor dat het Kabouterpad wordt onderhouden. De toegang van de Heemtuin is te vinden aan de Veerstraat. Het pad begint bij de ingang bij het theekoepeltje en de kabouters zijn vooral te vinden in de boomgaard en bij het bosmoeras.

Extra informatie

Bezoekers dienen de aangegeven route te volgen, en zich te houden aan de regels van het RIVM. Verder verzoeken de initiatiefnemers vriendelijk om alles te laten staan zoals het is, zodat iedereen de komende tijd van het Kabouterpad en de kabouters kan genieten. Voor meer informatie, zie de Facebookpagina Kabouterpad Druten.

Meer berichten