Feestteam bekroond met gouden plaat
Logo demaasenwaler.nl
<p>Het Feestteam tijdens de opnames voor de clip. (Foto: Ruben Schiks)</p>

Het Feestteam tijdens de opnames voor de clip. (Foto: Ruben Schiks)

Het Feestteam tijdens de opnames voor de clip. (Foto: Ruben Schiks)

Feestteam bekroond met gouden plaat

DRUTEN/WIJCHEN - Stan van den Dobbelsteen en Frank de Bruijn, samen beter bekend als zangduo Het Feestteam, werden afgelopen zaterdag live in de studio van radiozender 538 verrast met een gouden plaat voor hun monsterhit ‘Shirt uit en zwaaien’. Het tweetal kreeg de award overhandigd uit handen van dj Daniel Lippens en Qucee. Een exemplaar was er eveneens voor Maurice Huismans, die als dj meewerkte aan het nummer.

In de afgelopen vier jaar is het nummer ‘Shirt uit en zwaaien’ meer dan 10 miljoen keer beluisterd op Spotify. Op het platform YouTube werd de bijbehorende videoclip, opgenomen in het voormalige Active Partyworld in Druten, maar liefst 6,5 miljoen keer bekeken.

Het is niet de eerste gouden plaat die de bekende inwoners van Druten en Wijchen op hun naam hebben. Voor hun versie van Beatles-hit ‘Let it be’ kregen Van den Dobbelsteen en De Bruijn vorig jaar al een zogenoemde Gouden Award. Het nummer werd meer dan 14 miljoen keer gestreamd op Spotify. De award werd uitgereikt op de dag dat de feestact twintig jaar samenwerkte met muziekproducent Berk Music.

Verguld

Van den Dobbelsteen, naar eigen zeggen gaandeweg het entertainmentvak ingerold, is verguld met de erkenning. ‘Om ooit een keer een gouden plaat in huis te hebben hangen leek me ontzettend gaaf. Nu zijn dat er al twee en wie weet volgt op een dag nummer drie.’ Sinds 1999 timmert de Drutenaar aan de weg als feestartiest, en inmiddels heeft hij met Het Feestteam meer dan 75 ‘feestknallers’ op zijn naam staan. Meerdere malen werd het duo bovendien uitgeroepen tot ‘Beste feestact van Nederland’.

De meest recente bekroning komt op een moment dat de agenda van het duo nagenoeg leeg is. Begin dit jaar vulden de twee nog het Ziggo Dome met een eigen show, waar ook verschillende collega-artiesten optraden. Het leek de start van een jaar met een recordaantal boekingen, maar corona gooide amper twee maanden later roet in het eten. ‘Desondanks zien we de toekomst positief tegemoet’, besluit Van den Dobbelsteen.

Meer berichten