Milieustraat van Sloopbedrijf Joop Rodenburg inmiddels een begrip
Logo demaasenwaler.nl
<p>Antoinet en een klant op het terrein van Joop Rodenburg.</p>

Antoinet en een klant op het terrein van Joop Rodenburg.

(Foto: Rex Broekman)

Milieustraat van Sloopbedrijf Joop Rodenburg inmiddels een begrip

DRUTEN - Sloopbedrijf Joop Rodenburg bestaat in april 2021 maar liefst twintig jaar en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de sloop- en recyclingwereld. Een combinatie van vakkundig personeel, de juiste certificaten en kwalitatieve machines zorgen ervoor dat grotere en kleinere projecten met de grootst mogelijke zorg worden gecompleteerd. Niet onbelangrijk, ook de milieustraat krijgt steeds meer bekendheid en in tegenstelling tot de gemeentelijke milieustraat, is die van Rodenburg wél zes dagen per week geopend.

Het gaat eigenaars Antoinet en Joop voor de wind en van de pandemie Covid-19 ondervinden ze eerder voordeel dan nadelen. Het familiebedrijf is alweer over een volgende uitbreiding aan het peinzen en heeft inmiddels veertien personeelsleden op de loonlijst staan. De corebusiness blijft het sloopwerk, maar inmiddels kunnen ook particulieren voor verschillende services en diensten terecht bij het bedrijf dat zich huisvest achter het braakliggende terrein van de voormalige vleesfabriek Hendriks in Druten.

Duurzame puinrecycling
De vele renovatie- en sloopprojecten brengen uiteraard puin met zich mee, maar ook hierin is het bedrijf inmiddels gespecialiseerd. Met behulp van mobiele puinbrekers wordt beton, asfalt, baksteen- of schoonpuin vakkundig vermorzeld en uiteindelijk verwerkt tot nieuwe bouwstof. De uiteindelijke granulaatproducten worden afgevoerd naar eindgebruikers, die deze stoffen na bewerking zullen hergebruiken. Dit alles gebeurt op een selectieve en duurzame manier, omdat alle sloopalternatieven nauwkundig geanalyseerd worden op basis van milieubelasting.

Grondstoffen met extra service
Naast de sloopwerkzaamheden heeft Rodenburg verschillende voorraden grondstoffen, zoals vele soorten zand, grind en granulaten. Voor specialisten in de bouwwereld, ZZP-ers en particulieren is er onder andere vulzand, metselzand, voegzand en brekerszand te verkrijgen, maar ook zwarte grond is er ruim op voorraad. Daarnaast biedt het bedrijf ongeveer tien verschillende soorten en maten split aan. Geen aanhanger? Dat is geen probleem volgens mede-eigenaresse Antoinet. ‘Niet iedereen heeft een aanhanger in de schuur staan, dus wanneer klanten er één willen lenen voor de milieustraat dan kunnen ze die gratis twee uur meenemen, voor het afhalen van producten en/of het brengen van afvalstoffen.’

Een familiebedrijf 
Samen met haar twee dochters is Antoinet verantwoordelijk voor de planning, offertes, administratie en het klantencontact. Juist dat laatste puntje is waar ze heel veel werkplezier uithaalt. ‘Het is toch een beetje een mannenwereld, maar ik ben altijd wel in voor een dolletje met de klanten.’ Ook benadrukt ze het belang en professionalisme van haar man Joop. ‘Onze slogan is niet voor niets: zonder Joop geen sloop!’ Joop is de stille kracht van het bedrijf en ook de vier kleinkinderen kloppen al stiekem op de deur en vinden het prachtig om bij ‘opa en oma’ te komen kijken, dit tot groot plezier van Antoinet. Tot slot zullen schoonzoon Michel en dochter Joyce uiteindelijk de werkzaamheden voortzetten en overnemen.

Groeiende milieustraat 
In de nabije toekomst hoopt Joop Rodenburg Sloopwerken en Puinrecycling de milieustraat verder naar de Kerkstraat toe te verplaatsen, want het professionele machinepark neemt momenteel (te) veel ruimte in beslag. ‘Dit voorjaar hebben we al een extra terrein kunnen aankopen en hopelijk werkt de gemeente mee aan onze geplande uitbreiding. Vooral afgelopen zomer hebben we veel nieuwe klanten kunnen begroeten, want vanwege corona begonnen veel mensen thuis te klussen. Door de groeiende drukte bij de gemeentelijke milieustraat kwamen steeds meer klanten te weten dat ook wij een milieustraat hadden. Een bijkomend voordeel is dat wij van maandag tot en met zaterdag open zijn, wat voor veel klanten betekent dat ze niet tot zaterdag hoeven te wachten.’

Meer informatie
Joop Rodenburg Sloopwerken & Puinrecycling en de milieustraat zijn doordeweeks geopend van 8.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 8.30 tot 15.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.jooprodenburg.nl of stuur een mail naar info@jooprodenburg.nl.

Door Rex Broekman

Meer berichten