Acties Voedselbank
Logo demaasenwaler.nl
<p>Actie vanuit IKC de Kubus in 2019. Foto: Voedselbank Druten.</p>

Actie vanuit IKC de Kubus in 2019. Foto: Voedselbank Druten.

(Foto: Voedselbank Druten)

Acties Voedselbank

MAAS EN WAAL - De Voedselbank kampt momenteel met een tekort aan bepaalde producten. Reden temeer voor Christine Klarenbeek- Toonen Dekkers en Mike Raafs om met vrijwilligers van de Rotaryclub Maas en Waal, leidsters van kinderdagverblijf Dadou en een aantal leden van Hockeyclub Druten (HCD) de handen uit de mouwen te steken.

Aanstaande zaterdag is er daarom tussen 9.00 en 17.00 uur een grote inzamelactie bij de Plus in Druten en de Jumbo in Beneden-Leeuwen. Er is een lijst beschikbaar met producten die de Voedselbank goed kan gebruiken. Deze producten kunnen mensen na het doen van de boodschappen coronaproof op de rekken van de Voedselbank zetten. De Jumbo in Beneden-Leeuwen zal deze actie extra ondersteunen en schenkt alle kinderen van de Voedselbank en Vluchtelingenwerk allerlei lekkers voor het sinterklaasfeest. Rotaryclub Maas en Waal zorgt tevens voor cadeautjes voor de kinderen van de Voedselbank en Vluchtelingenwerk.

In de regio zijn meer mooie acties voor de Voedselbanken in Maas en Waal:

Cadeautjes

AFFERDEN - Kinderdagverblijf Jij & Ik uit Afferden helpt Sint dit jaar om schoentjes te vullen. Voor enkele gezinnen in de buurt van Afferden is het helaas de realiteit dat zij niet over de financiële middelen beschikken om sinterklaas te vieren zoals menigeen dat gewend is. Het team van Jij & Ik is van mening dat ieder kind een mooie pakjesavond verdient. Normaal gesproken houdt zij een speelgoedinzameling, maar deze kan vanwege de coronamaatregelen geen doorgang vinden. Daarom zamelt het kinderdagverblijf geld in waarmee cadeaus worden gekocht voor de Voedselbank. De Voedselbank zorgt dat de cadeautjes bij de kinderen terecht komen.

Kerstbomen

EWIJK - Vanaf 26 november start op Slot Doddendael een kerstbomen drive-thru. Men kan er een Nordmann-boom uitzoeken, die door medewerkers netjes wordt verpakt en in de auto gelegd. Ook is het mogelijk om de boom thuis af te laten leveren door de kerstelfjes. Voor iedere verkochte boom wordt een maaltijd geschonken aan de Voedselbank.

Dinerbonnen 

BOVEN-LEEUWEN - Behalve dat Bistro de Bolle afhaalgerechten aanbiedt, is zij een actie gestart voor de Voedselbanken. Wie de inmiddels befaamde spareribs besteld bij de Boven-Leeuwense bistro kan een extra portie bestellen als donatie aan de Voedselbank. Die donatie wordt in de vorm van een dinerbon aan de Voedselbank Rivierenland geschonken. De bonnen worden verdeeld over de voedselpakketten in Maas en Waal. Op die manier kunnen deze mensen ook een keer op restaurantniveau thuis eten.

De Maas&Waler Kalender

Ieder jaar geeft Uitgeverij de Maas&Waler een bureaukalender uit als relatiegeschenk. Daarvoor wordt doorgaans een selectie van de mooiste voorpaginafoto’s van het jaar ervoor gebruikt. Dit jaar werden lezers opgeroepen om hun mooiste foto’s te delen. Een selectie daarvan, aangevuld met foto’s van John van Gelder, vormt de kalender voor 2021. De kalender wordt in beperkte oplage verkocht bij de redactie van de Maas&Waler, Ambtshuisstraat 1 in Druten (van maandag tot en met vrijdag geopend tijdens kantooruren). De verkoopprijs bedraagt 7,50 euro en de opbrengst wordt geschonken aan de Voedselbanken in Maas en Waal.

Meer berichten