Logo demaasenwaler.nl
<p>Afgelopen weekend werd Sinterklaas al gesignaleerd in de regio.</p>

Afgelopen weekend werd Sinterklaas al gesignaleerd in de regio.

(Foto: John van Gelder)

(S)interactieve speurtocht in Beuningen, Druten en Wijchen

MAAS EN WAAL - Nu corona roet in het eten gooit voor de traditionele intochten, worden op verschillende plekken in de streek alternatieven bedacht om toch aandacht te schenken aan Sints verblijf in ons land. Zo ook in de centra van Druten, Beuningen en Wijchen, waar men de handen ineensloeg voor een (s)interactieve speurtocht.

Er werd contact gelegd met de goedheiligman, die in een speciale studio voor de camera dook om verschillende opdrachten te filmen. Die opdrachten vormen samen een interactieve speurtocht, die in zowel Druten, Beuningen als Wijchen van 19 november tot en met 4 december te volgen is. Startpunten zijn Bruna (Druten), Intertoys (Beuningen) en Hema (Wijchen).

Het verhaal dit jaar...

‘Als je denkt dat corona het enige is dat roet in het eten gooit dan heb je het mis. Want net als andere jaren (sommige dingen veranderen nooit) heeft er weer een pietje zitten slapen... Speciaal voor dit jaar had Sinterklaas een zeer bijzondere brievenbus gekocht, waar alle tekeningen voor Sint in achtergelaten konden worden. Maar Piet heeft geen idee meer waar in het centrum hij de brievenbus heeft neergezet. Helpen jullie Sint en Piet mee zoeken?’ Bij de startpunten in de drie centra is een invulformulier op te halen. In verschillende etalages in het centrum van Beuningen, Druten en Wijchen hangen QR-codes. Wanneer deelnemers deze scannen, dan komt er een ‘hint van Sint’ en komen ze uiteindelijk terecht bij dé brievenbus.

Presentje

Als beloning voor het vinden van de brievenbus ontvangen kinderen een leuk presentje. Vergeet ook vooral niet het invulformulier in de brievenbus in Beuningen en Wijchen achter te laten, want na 4 december verloot Sinterklaas diverse prijzen, waaronder een cadeaukaart ter waarde van 25 euro.

Overigens vindt Sint het ook heel leuk om hier tekeningen in te ontvangen. In Druten heeft de Sint nog een leuke verrassing voor drie mooiste tekeningen.

Meer berichten