Logo demaasenwaler.nl
<p>Jan van der Linden en Frans van Echteld.</p>

Jan van der Linden en Frans van Echteld.

(Foto: Hanneke de Vries)

Nieuwe plannen voor Huize Henricus

WAMEL - FD Wamel wil in samenwerking met Zorggroep Maas en Waal Huize Henricus heropenen. In 2017 werd het verpleeghuis gesloten wegens bezuinigingen. Vandaag de dag is de roep om Huize Henricus groot.

FD Wamel heeft samen met Zorggroep Maas en Waal de afgelopen periode intensieve gesprekken gevoerd over de toekomst van Huize Henricus. Er is één duidelijk standpunt waar alle partijen achter staan: sluit het huidige antikraakpand en geef het gebouw weer een definitieve bestemming, van en voor de Wamelse gemeenschap.

Frans van Echteld, FD Wamel: ‘Er is veel vraag naar beschermd en klein wonen, maar we kunnen hier in Wamel nagenoeg niet aan tegemoet komen. Dit bracht ons aan het denken. En daarbij kwam Huize Henricus naar boven. Destijds een verpleeghuis en nu antikraak woonruimte.’ Jan van der Linden, vastgoedadviseur, weet wel raad met deze kans: ‘Het zou heel mooi zijn als we het pand gaan gebruiken voor die mensen die erom roepen. De doelgroep is 50+, de zelfstandige oudere uit of rondom de gemeente West Maas en Waal die beschermd wil wonen en mogelijk op termijn hulp in huis nodig heeft, iets dat Zorggroep Maas en Waal kan bieden. De hamvraag is of deze groep mensen momenteel een eigen koop- of huurwoning op wil geven om vervolgens een appartement te huren.’ In het nieuwe Huize Henricus is ruimte voor 26 appartementen tussen de 45 en 50m2, geschikt voor een- en tweepersoons huishoudens. Frans: ‘We willen nog kijkdagen organiseren, maar door het coronavirus is het nog niet duidelijk wanneer en hoe we dit kunnen vormgeven. Sommige ruimtes zullen nog verbouwd moeten worden, maar dat komt voor rekening van Zorggroep Maas en Waal.’

Jan heeft er vertrouwen in dat het pand snel gevuld zal worden: ‘Er zijn veel mensen die de behoefte voelen om kleiner te wonen. Denk aan ouderen die dichterbij de kinderen gaan wonen en die ook veel faciliteiten in de buurt wensen, zoals de supermarkt en het Vrijetijdscentrum.’ Mensen die interesse hebben in een appartement kunnen zich tot 15 december aanmelden bij Frans van Echteld via tel. 06-25 59 03 64 of per mail fdwamel@gmail.com..

Door Hanneke de Vries

Meer berichten