Logo demaasenwaler.nl

Extra handen voor de zorg

MAAS EN WAAL - Ondanks de landelijk dalende cijfers blijft het aantal coronabesmettingen een grote druk leggen op de zorg, ook in onze regio. Dit stellen De Waalboog, Kalorama, Zorggroep Maas & Waal en ZZG zorggroep.

Bestuurder Angela Jansen namens de vier zorgorganisaties: ‘We moeten alle zeilen bijzetten om de zorg te kunnen leveren die van ons wordt verlangd. We maken ons zorgen over de weken die voor ons liggen. De werkdruk bij medewerkers, die sowieso al hoog is, neemt in deze moeilijke tijd toe. Door ziekte, quarantaine en de extra inzet die nodig is als er cliënten besmet zijn. Daarnaast kunnen we niet afschalen. De zorg voor ouderen en chronisch zieken in de woonlocaties kan niet op pauze worden gezet. Het is dagelijks puzzelen om roosters rond te krijgen. Hierdoor komt de zorg voor onze cliënten onder druk te staan.’

Er is dringend hulp nodig en er wordt via deze weg een oproep gedaan aan iedereen die de komende weken in staat is om zorgorganisaties te ondersteunen om zich te melden via extrahandenvoordezorg.nl. Er wordt vooral gedacht aan mensen met een achtergrond in de zorg, zoals oud-zorgmedewerkers en studenten. Daarnaast kan iedereen de zorg een handje helpen door het tonen van waardering, begrip en vooral ook door de landelijke maatregelen steeds op te volgen.

Meer berichten