Logo demaasenwaler.nl
Daphne Bergman met de nieuwe ambtsketen.
Daphne Bergman met de nieuwe ambtsketen. (Foto: Ger Loeffen)

Burgemeester onthult nieuwe ambtsketen voor Beuningen

BEUNINGEN - Dit jaar bestaat de gemeente Beuningen 40 jaar. In het kader hiervan is er een nieuwe ambtsketen ontworpen, die afgelopen dinsdagavond, voorafgaand aan de raadsvergadering, door burgemeester Bergman werd gepresenteerd.

De wens voor een nieuwe ambtsketen voor de gemeente, die in 1980 ontstond door samenvoeging van de gemeenten Ewijk en Beuningen, bestond al langer. Het 40-jarig bestaan bleek een mooie aanleiding om tot ontwerp over te gaan.

Elementen

Een aantal elementen moesten daarin terugkomen. Zo staat de keten symbool voor de hele gemeente met haar vier dorpen en de inwoners. ‘Dat is bij deze keten gelukt. Het is een keten geworden die ook symbool staat voor verbinding en samenwerking in Beuningen’, aldus Bergman. In de keten zitten vier klavertjes vier verwerkt, in een strakke vorm. Dit staat voor de vier kerkdorpen. De klavers zijn opengelaten aan de binnenkant. Dit staat voor open, laagdrempelig, toegankelijk en klantvriendelijk. ‘Iets wat wij als gemeente graag willen zijn.’ De kleur van een klavertje, groen, staat voor duurzaamheid en geluk. Zogenoemde dropvormen zijn op hun beurt verwerkt om de gemeente als organisatie, net als de gemeenteraad en de inwoners van de gemeente, te symboliseren.

Kwartet- en kaartspel

Naast de nieuwe ambtsketen werd door de gemeente, samen met stichting Historisch Besef Beuningen, een kwartet- en kaartspel ontwikkeld. De onderwerpen in dit spel staan in het teken van nieuwe ontwikkelingen. Nieuwe inwoners ontvangen het spel ter kennismaking. Daarnaast kunnen de dorpshuizen, MFA’s en bibliotheken een aantal setjes tegemoet zien, zodat inwoners het spel daar ook kunnen spelen.

Meer berichten