Logo demaasenwaler.nl
Foto:

Tussenstand fusie-enquête: 30% geeft mening

DRUTEN/WIJCHEN - Inwoners van de gemeenten Druten en Wijchen ontvingen onlangs een uitnodiging voor het invullen van een vragenlijst over de mogelijke samenvoeging van deze gemeenten. Van de ruim 46 duizend stemgerechtigde inwoners hebben in totaal meer dan 14.000 mensen hun stem laten horen, wat neer komt op een respons van iets meer dan 30%.

De gemeente spreekt daarmee van een geslaagde enquête. Het getal is op dit moment echter nog een tussenstand, omdat het definitieve aantal nog moet worden vastgesteld.

Niet ontvangen
Een groep van 1.444 personen heeft volgens de gemeenten geen uitnodiging ontvangen voor het invullen van de vragenlijst. Dit betreft inwoners die wonen op een adres met bestemming ‘onderneming’. Het gaat om respectievelijk 587 ondernemers/inwoners in Druten en 857 in Wijchen. De gemeente neemt zelf contact op met deze inwoners. Zij worden alsnog in de gelegenheid gesteld om de enquête in te vullen voor 26 oktober 23.59 uur.

Draagvlakonderzoek
De resultaten worden zorgvuldig bestudeerd en meegenomen in het draagvlakonderzoek. Tot en met 5 november worden er tevens nog bijeenkomsten georganiseerd voor inwoners. Ook de uitkomsten van deze avonden worden meegenomen in het draagvlakonderzoek. De data van deze bijeenkomsten staan op www.druten.nl/aanmelden-bijeenkomsten en www.wijchen.nl/aanmelden-bijeenkomsten. In verband met de coronamaatregelen is vooraf aanmelden verplicht.

Meer berichten