Logo demaasenwaler.nl

Mondkapje verplicht na herfstvakantie

REGIO - De zeven scholen van de Alliantie Voortgezet Onderwijs, waar ook het Pax Christi College in Druten en het Maaswaal College in Wijchen onder vallen, stellen het dragen van een mondkapje verplicht na de herfstvakantie.

Zowel leerlingen als medewerkers zijn per 26 oktober verplicht een kapje te dragen bij verplaatsing binnen het schoolgebouw en in situaties waarin de 1,5 meter niet gehandhaafd kan worden, dat laat de alliantie in een brief aan ouders en verzorgers weten. ‘Het mondkapje mag af in de klas, evenals in de pauze in de aula, mits de leerling zit. Simpel gezegd betekent dat: als je staat of loopt: kapje op en als je zit: kapje af.’

Vooruitlopend

Een algemene mondkapjesplicht voor publieke ruimten en scholen werd tijdens de persconferentie van 13 oktober door de regering aangekondigd, maar is nog niet van kracht. De regel van Alliantie Voortgezet Onderwijs is daarmee vooruitlopend op een landelijke plicht. Op dit moment geldt enkel een dringend advies.

Besmettingen

Nu landelijk het aantal besmettingen oploopt, is ook binnen het schoolbestuur van het Pax Christi College de verwachting dat men vaker te maken krijgt met positief geteste leerlingen. Eerder al testten leerlingen en medewerkers positief op het coronavirus. Wanneer een leerling met een positief getest kind in de klas zit of mogelijkerwijs op een andere manier in contact is geweest, worden ouders/verzorgers hierover persoonlijk ingelicht.

Meer berichten