Logo demaasenwaler.nl

Bibliotheken helpen bij CoronaMelder

REGIO - Al meer dan 3,2 miljoen mensen hebben de CoronaMelder-app gedownload. De app informeert je als je mogelijk bent besmet met het coronavirus. Zo kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Wie het installeren van de app lastig vindt, kan in de meeste bibliotheken hulp krijgen. Ook kan men de de DigiHulplijn bellen. Zo kan iedereen met een geschikte telefoon CoronaMelder downloaden.

De app stuurt je een melding als je langer dan vijftien minuten dicht bij iemand in de buurt bent geweest, die later het coronavirus blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker bij wie je in de buurt was en die je niet kent. Als je een melding hebt ontvangen, lees je in de app welke maatregelen je kunt nemen en of je je kunt laten testen. Zo weet je na een melding dat je meer kans hebt om besmet te zijn en kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Je kunt het coronavirus immers al doorgeven, voordat je je ziek voelt.
Het gebruik van de app is altijd vrijwillig. Wie het installeren van de app lastig vindt, maar geen kans ziet om bij een bibliotheek langs te gaan, kan de DigiHulplijn bellen op tel. 0800-1508. De DigiHulplijn is elke werkdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. Ervaren vrijwilligers helpen hulpvragers met alle plezier en geduld bij het stap voor stap installeren van de app. Daarnaast kan men ook helpen bij het gebruik van de computer, laptop, smartphone of tablet.

Meer berichten