Logo demaasenwaler.nl
<p>De heksen van Het Dijkmagazijn leren je van alles.</p>

De heksen van Het Dijkmagazijn leren je van alles.

(Foto: Het Dijkmagazijn)

Op pad met de heksen van Het Dijkmagazijn

WEURT - Het Dijkmagazijn organiseert woensdag 21 oktober een heksenmiddag in het Weurtsche Straatje. De activiteit is bedoeld voor kinderen tot en met 7 jaar. Ze leren deze middag van een heks welke kruiden te gebruiken zijn tegen brandnetelprik en andere ongemakken. Ook wordt heksensoep gekookt op een echt houtvuur in een zwarte heksenketel.

Wie heksen eng vindt, kent de heksen van Het Dijkmagazijn nog niet. Die zijn lief en wijs. Ze kennen de natuur heel goed en weten wat er gevaarlijk is, maar ook wat je kunt gebruiken. Een heks leert je welke planten je kunt eten, zodat je de goede plukt voor de soep. Een andere heks kent een heleboel spannende verhalen. Die vertelt ze bij het kampvuurtje, als de soep staat te pruttelen.

Heksenbezem

Andere heksen verzorgen heksenspelletjes en helpen je om je eigen toverstokje te maken. Je kunt ook oefenen op een heksenbezem om te vliegen. Ieder kind gaat naar huis met droomzalf, waardoor je gaat vliegen in je eigen dromen. Breng je (groot-)ouders mee, want het heksenpad is een route die je zelfstandig loopt.

Meedoen en aanmelden

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging in samenwerking met SpeelOsaurus en Bibliotheek Beuningen. Starten is vanwege coronamaatregelen mogelijk in tijdsblokken vanaf 14.45 uur, bij de hoek Dijk-Distelakkerstraat in Weurt. Deelname bedraagt 2,50 euro. Begeleiding door (groot)-ouders is verplicht en zij mogen gratis meedoen.
Aanmelden is eveneens verplicht, en kan via www.dijkmagazijnbeuningen.nl. Bij slecht weer wordt op 21 oktober om 10.00 uur op de site aangegeven dat de tocht niet doorgaat.

Meer berichten