Logo demaasenwaler.nl

Realiteitsstrijd

Corona is een bio-wapen. Althans, dat gelooft een kleine vijftien procent van alle Nederlanders, zo concludeerde onderzoeksbureau Ipsos. Uit diezelfde peiling bleek dat vijf procent van de bevolking Bill Gates als boosdoener aanwijst en dat vier procent het virus wijt aan 5G.
Ook zou de regering coronapatiënten betalen om hun verhaal op Facebook te delen. Daarnaast weet menig coronacomplotdenker zeker dat je bij de teststraten alleen ingehuurde acteurs ziet. Daarom kun je natuurlijk ook zo moeilijk een afspraak maken.

Alle virusgekheid op een wattenstaafje: inmiddels leven we al ruim zes maanden in de coronarealiteit. We lezen steeds meer berichten over geweld op de corona-afdelingen van ziekenhuizen en toenemende boosheid, wanhoop en moedeloosheid.
Daar valt zeker begrip voor op te brengen. De maatregelen zijn soms inconsequent en de gevolgen ongevraagd maar ingrijpend. Als je je baan verliest, van de eenzaamheid tegen de muren opvliegt of je bruiloft in het water valt, zie je het even niet meer zitten.

Maar da's geen reden je gezonde verstand te verliezen. Neem het van deze journalist aan: de media krijgt geen bevelen ‘van boven’. De journalistiek houdt niks achter. We zouden juist het liefst bewijzen dat corona een hoax is, dát zou pas een primeur zijn.

Wat je ook leest op social media: de realiteit minder maakbaar dan complottheorieën. De ziekenhuizen stromen weer vol, personeel op de IC’s zet zich schrap en als de opname van president Trump iets bewijst, is het wel dat corona definitief echt niet ‘zomaar een gewoon griepje’ is.

Helaas heb ik geen tijd om een mooi einde aan deze column te breien. Bill Gates appte me net via 5G de nieuwste instructies voor media-misinformatie in 2021.

Dan moet Mark Rutte maar even wachten met zijn videogesprek over de wijze waarop we de burgerschapen nog meer zand in de ogen strooien.

Gelukkig is hij vast tevreden over deze column.

Babbels

Patrick Huisman

Meer berichten