Karl-Heinz van der Made, wethouder Springveld en Martien Pardoel.
Karl-Heinz van der Made, wethouder Springveld en Martien Pardoel. Foto: Reinier Jansen

Eerste schop in de grond; glasvezel in Druten nabij

Algemeen

DRUTEN - Afgelopen donderdag ging bij Leefstijlcentrum De Remise in Druten de eerste spreekwoordelijke schop in de grond. Deze ceremoniële handeling vormt de start van het glasvezelnetwerk in Druten en kerkdorpen.

Karl-Heinz van der Made, directeur van Delta Fiber Nederland, verrichte de handeling samen met ambassadeur Martien Pardoel en wethouder André Sprinveld.

Voorbereidingen
Voor de zomer kondigde DELTA Fiber Netwerk de aanleg van glasvezel aan in de dorpskernen Afferden, Deest en Puiflijk. Deze zomer kwam ook Druten erbij. De afgelopen weken is DELTA Fiber Netwerk samen met aannemer NKM Network Services druk bezig geweest met de voorbereidingen.

Belang van glasvezel
Van der Made: 'We zijn heel bij dat we nu kunnen starten met de aanleg van het glasvezelnetwerk in de gehele gemeente Druten. Na de dorpskernen Afferden, Deest en Puiflijk is het ook gelukt om in Druten zelf genoeg aanmeldingen te krijgen, zodat de hele gemeente Druten voorzien kan worden van glasvezel. In Afferden, Deest en Puiflijk sluiten we zelfs alle woningen aan op het glasvezelnetwerk. Bewoners betalen natuurlijk pas als ze ook echt een abonnement afsluiten. Maar elke woning is op deze manier klaar voor het netwerk van de toekomst. Tijdens de Coronacrisis is het nog duidelijker geworden hoe essentieel het is om thuis een snelle en stabiele internetverbinding te hebben. Glasvezel is daarmee noodzakelijker dan ooit.'

Aantrekkelijkheid gemeente
Wethouder André Springveld: 'De gemeente Druten daagt in haar collegeprogramma iedereen uit. Eén van de uitdagingen is om de aantrekkelijkste te zijn. En een glasvezelverbinding in de hele gemeente draagt bij aan de aantrekkelijkheid om hier te wonen. Ik ben dan ook heel blij dat dat gelukt is!'