Logo demaasenwaler.nl
Foto: Suus FotoSjop

KWF Samenloop in Druten

DRUTEN - In Druten wordt in 2021 de KWF Samenloop georganiseerd. Een indrukwekkend evenement dat in het teken staat van hoop en steun voor iedereen die met kanker te maken heeft (gehad). Gedurende 24 uur wandelen deelnemers in teams over een speciaal uitgezet parcours om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Daaromheen vinden er allerlei activiteiten plaats.

Ieder jaar krijgen bijna 120.000 mensen de diagnose kanker. “Voor al die mensen in de regio Druten die door kanker getroffen worden, organiseren we de Samenloop”, vertelt Claire Stam van KWF Kankerbestrijding. “Het samenzijn tijdens zo’n weekend biedt heel veel mensen hoop en troost. Een moment van verbondenheid met hun naasten. En, niet te vergeten, we zamelen geld in voor KWF. Dat is de komende jaren extra belangrijk, want door de coronacrisis zijn tientallen miljoenen euro’s minder beschikbaar voor kankeronderzoek.”

Vrijwilligers gezocht
KWF is hard op zoek naar mensen die willen helpen bij de organisatie. Stam: “We willen er graag een groot succes van maken en Druten op deze mooie manier echt op de kaart zetten. Natuurlijk houden we rekening met de dan geldende coronamaatregelen.” Vrijwilligers kunnen helpen met allerhande zaken: teamwerving, logistiek, communicatie, ondersteuning van (ex-)kankerpatiënten, financiën, amusement, ceremonies of het organiseren van een Kinderloop. “Het kost je wekelijks een paar uurtjes. Maar het geeft ook veel voldoening om met zoiets moois bezig te zijn. We hopen snel een enthousiast team te kunnen samenstellen!”

Lijkt het je wat, of heb je nog vragen? Neem contact op met Claire Stam via 06 - 30 38 61 82 of cstam@kwf.nl.

Meer berichten