Logo demaasenwaler.nl
Foto: Stichting Taxus Taxi

Resultaat taxusinzameling bekend

REGIO - Stichting Taxus Taxi heeft in samenwerking met vele taxusdonateurs, afvalverwerker DAR en uitgiftepunten Intratuin, Welkoop en Boerenbond een totale hoeveelheid van 410.000 kilo taxussnoeisel ingezameld in ‘strijd tegen kanker’! 

De inwoners uit de gemeenten; Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen hebben hierin een bijdrage geleverd van 37.168 kilo taxussnoeisel, dat goed is voor +\- 338 chemotherapieën. De hele zomer is stichting Taxus Taxi actief geweest in Brabant, Gelderland en Noord-Limburg om taxussnoeisel in te zamelen. Met deze inzameling is een grote hoeveelheid basisgrondstof voor kanker remmende medicijnen gerealiseerd.

Het was nog even heel spannend of de doelstelling van 450.000 kilo taxussnoeisel dit jaar behaald zou worden. Aan het enthousiasme heeft het niet gelegen! De droogte, tijdens de start van het seizoen, heeft ervoor gezorgd dat de groei van de taxushaag achterbleef. Hoewel een groot deel van alle donateurs ook dit jaar weer heeft deelgenomen was de opbrengt per adres minder. Desalniettemin is de stichting ontzettend trots op het resultaat! Elk jaar wordt weer heel nauwkeurig bepaald in welk gebied de stichting de ophaalservice kan aanbieden, om zo dicht mogelijk bij de gestelde doelstelling te komen. Vanwege de weersomstandigheden blijft het lastig om exact te bepalen hoe groot dat precies moet zijn.

Stichting Taxus Taxi zet haar werk voort en rijdt ook volgend jaar weer door de straten om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Enkele maanden in het jaar is de basisgrondstof voor kanker remmende medicijnen aanwezig in de taxusnaaldjes. De exacte start,- en einddatum voor 2021 is dan ook nog niet bekend. Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief van de stichting www.taxustaxi.nl/contact.

Meer informatie over Stichting Taxus Taxi is te vinden via www.taxustaxi.nl of sociale media.

Meer berichten