Logo demaasenwaler.nl
Foto: Onbekend

Derde kunstwerk van Jac Maris naar Museum Tweestromenland

BENEDEN-LEEUWEN - Na een plaquette van Jan Walraven en een plastiek uit de gang van de basisschool De Leeuwenkuil komt een derde monument van tekenaar en beeldhouwer Jac Maris in het bezit van het Museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen. Het betreft het kunstwerk ‘Vissen’, dat gedurende vele jaren het schoolplein van basisschool De Leeuwenkuil heeft gesierd.

Dit kunstwerk, door Jac Maris gemaakt in het kader van de toenmalige 1-procents-regeling, is een jaar na de opening in 1978 geplaatst bij de Leeuwense basisschool. De vis is een symbool voor Christus (Ichtus), maar mogelijk wilde men ook aangeven dat kinderen op school zich moeten voelen als vissen in het water. ‘De directie van de Leeuwenkuil was zo vriendelijk ons ook dit tweede kunstwerk te schenken’, aldus een woordvoerder van het museum. Op 23 september aanstaande wordt het werk bij het museum geplaatst.

Eerder al schonk de school een plastiek van geglazuurd terracotta met water, vogels en drie leeuwen, dat in het schoolgebouw zelf hing. De Leeuwenkuil verhuisde medio vorig jaar naar het nieuwe IKC. Daarna werd het voormalige schoolgebouw afgebroken.

Meer berichten