Logo demaasenwaler.nl
Jos Janssen.
Jos Janssen. (Foto: Rex Broekman)
Huis&Tuin

Dessa Interieur laat de mooiste woonwensen uitkomen

DRUTEN - Sinds 1969 en ‘still going strong’ zoals ze op z’n Engels zeggen. Dessa levert sinds jaar en dag hoogstaande kwaliteitsproducten zoals binnenzonnewering, tapijten en gordijnen, maar ook harde vloeren zoals PVC en vinyl. Hardwerkende eigenaar Jos Janssen (59) laat weten dat het simpele feit van afspraken nakomen in combinatie met topkwaliteit al jaren de pijlers onder de goedlopende interieurzaak zijn, sinds hij in 2005 de zaak overnam van zijn voorganger. Ook het plaatsen en leggen van vloeren is een kunst die Dessa tot in de puntjes beheerst.

Fit, vrolijk en bijna fluitend loopt Jos door zijn zaak aan de Stationsstraat 4-6 in Druten. Zijn zaak is overzichtelijk, rustig en staat boordevol met de laatste trends op het gebied van muurbekleding, vloerbedekking, maar ook voor droog- en schoonloopmatten kun je er terecht. Logischerwijs had ook Jos te maken met de door de regering opgelegde Covid-19-beperkingen, maar al snel bleek dat de winkel gewoon open kon blijven. Ook werkzaamheden bij de mensen thuis konden gelukkig, met een kleine aanpassing zoals beperkt contact hebben, gewoon doorgaan. Alhoewel hij de laatste weken van maart letterlijk niemand in de winkel zag, gaan de zaken inmiddels weer voor de wind.

Trends volgen
‘Het doorpluizen van vakbladen, bezoek van vertegenwoordigers en het volgen van woonprogramma’s zorgen ervoor dat we altijd op de hoogte zijn van de laatste trends.’ Ook bekent Jos de klanten een compliment te moeten maken: ‘Vergeleken met dertig jaar geleden is de klant heel goed geïnformeerd. Ze weten al aardig wat ze willen als ze de winkel binnenkomen.’ De ervaring, korte lijntjes en een persoonlijke benadering van de klant maken Dessa uniek. De laatste jaren zijn vooral PVC vloeren in opkomst en bijvoorbeeld het leggen van een visgraatvloer is momenteel zeer populair. De goede relatie met de fabrikanten zorgt ervoor dat er altijd stalen in de winkel aanwezig zijn, zodat de klant die in alle rust kan bekijken.

Gunfactor
De productkennis druipt eraf bij Jos en zijn vrouw Corine en enkel A-merken zijn goed genoeg om aan te bieden aan de klanten. Toch laat Jos weten dat er nog een andere factor is die zeker op lokaal gebied van onderscheidend belang is. ‘Er zijn tegenwoordig zoveel grote zaken waar wij qua prijs nooit tegenop kunnen. Wij zijn piepklein. Voor de klant is een klik belangrijk. Hier ziet een klant altijd dezelfde mensen, ook bij het inmeten bijvoorbeeld. Positieve mond-tot-mondreclame op een verjaardag doet de rest.’ Verrassenderwijs heeft Dessa Interieur anno 2020 niet eens een webshop, maar desondanks weten bestaande en potentiële nieuwe klanten de weg naar haar iconische pand moeiteloos te vinden.

Toekomst
De zaak betrekt 350 vierkante meter met hierin onder andere ruim 1000 kappen van gordijnen, tapijt en harde vloeren en bij elkaar opgeteld kom je ook zeker aan 1000 verschillende artikelen. Denk daarnaast nog aan nieuwe producties, kleuren en afmetingen en iemand weet meteen hoeveel mogelijkheden er zijn. ‘Het vakmanschap zal altijd blijven en aan mijn pensioen denken doe ik nog niet. Wat wel steeds lastiger wordt, is het vinden van een goede stoffeerder. Vakmensen zijn nu eenmaal moeilijk te vinden, en daarom zijn we zo blij met Raymond die ook al weer sinds jaar en dag onderdeel uitmaakt van ons team. Klanten zien daarom bijna altijd dezelfde mensen.’

Ons kent ons
De variatie en binding met klanten maakt dat Jos de perfecte baan heeft. ‘Wie weet wie er morgen de winkel binnenloopt?’ Ongeveer negentig procent van de handel komt uit Maas en Waal en via via wordt er ook wel eens wat noordelijker of zuidelijker een klant aangedaan. ‘We doen bijna geen projecten en we zoeken het niet eens ver weg. Onze cirkel is lokaal en gelukkig kunnen we het ons permitteren om korte lijntjes te hebben.’ Zo informeert Jos over een klant uit Beuningen waarbij één van de kinderen in de nieuwbouwwijk Tichellande in Druten-Oost komt te wonen. ‘Omdat de ouders aanspoorden om eens bij ons te komen kijken, hebben we een nette prijs kunnen neerleggen en het is geregeld.’

Meer informatie
Dessa Interieur is open van dinsdag tot zaterdag en op afspraak eventueel ook ’s avonds. Grote kans dat Jos zelf uw mail beantwoordt, mocht u mailen naar dessa@dessa-interieur.nl voor een afspraak.

Door Rex Broekman

Meer berichten