Kleinste Hanzesstad Maasbommel. 
Meester vd Venstraat 2, Maasbommel.
Kleinste Hanzesstad Maasbommel. Meester vd Venstraat 2, Maasbommel. Foto: RUKVB | R.U. Kleering van Beerenbergh

West Maas en Waal doet mee met Challenge ‘Mijn huis staat in Gelderland’

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL - Provincie Gelderland zoekt samen met gemeente West Maas en Waal enthousiaste inwoners die van het oude dorpshuis de Hanze in Maasbommel en de oorspronkelijke Gravin van Rechterenschool in Appeltern hun thuis willen maken. De groep met het beste idee mag het gebouw kopen en aan de slag. De provincie koos in Gelderland een aantal geschikte leegstaande locaties voor de Challenge ‘Mijn huis staat in Gelderland’.

Wethouder René Cruijsen: 'We zijn trots dat 2 leegstaande gebouwen in onze gemeente uitgekozen zijn voor deze Challenge. Zo hopen we inwoners uit onze gemeente een kans te geven hun droomhuis te verwezenlijken. Zij krijgen bij het uitwerken van hun plan begeleiding van professionals. En op deze manier blijven deze 2 bijzondere gebouwen behouden voor de gemeente. Een win-win situatie dus!'.

Peter Kerris, gedeputeerde provincie Gelderland, licht het principe toe van de Challenge: 'Veel mensen zoeken naar een huis en tegelijk staan er gebouwen leeg. Als provincie koppelen we met ‘Mijn huis staat in Gelderland’ woningzoekenden aan leegstaande gebouwen. Samen met ons maken zij een plan en verbouwen ze de gebouwen naar woningen. Dat maakt het voor buurtbewoners ook een stuk prettiger wonen. Zo zorgen we samen voor extra woningen, verminderen we leegstand en verduurzamen we buurten en wijken'.

Zaterdag 26 september bezoekt gedeputeerde Peter Kerris een aantal projecten die meedoen met de Challenge. Ook bezoekt hij samen met wethouder René Cruijsen De Hanze in Maasbommel. Die dag zijn belangstellenden ook welkom om het gebouw te bekijken. Aanmelden is in verband met de coronaregels verplicht. Daarvoor kunt u terecht op de website van de gemeente: www.westmaasenwaal/challenge.

Planning van de Challenge
Voor deze 2 projecten zoekt de provincie en de gemeente 2 groepen inwoners die samen een plan maken. Iedereen die interesse heeft (groepen of individuen) kan zich vanaf 1 oktober tot en met 1 november aanmelden via de website. Meer informatie over de Challenge en de andere locaties staat op: www.mijnhuisstaatingelderland.nl.

Spitsestraat, Appeltern. CentrumAppeltern.