Trainer Van Dreumel heeft tijdens de drinkpauze veel uit te leggen.
Trainer Van Dreumel heeft tijdens de drinkpauze veel uit te leggen. Foto: Marcel van Baren

Moeilijke middag voor DSZ 1

Algemeen

DEEST - Deze wedstrijd liet een zeer sterk SCE zien. Bijna de gehele wedstrijd hielden ze grote druk op de achterhoede van DSZ.

DSZ zelf moest het stellen met sporadische uitvallen. Dat leverde wel binnen het kwartier een doelpunt op. Maarten van Dreumel gaat door op rechts en zijn voorzet bereikt Jasper van Dreumel die ondanks duw en trekwerk toch de bal in het doel krijgt. Enkele minuten later wordt er nog een bal van de lijn gehaald door de verdediging van SCE maar daarna is het SCE dat het spel dicteert. Met veelal lange ballen op de buitenspelers brachten zij de verdediging van DSZ vaak in de problemen. Na ruim een half uur redt keeper Paul van Hees voortreffelijk op een schot van dichtbij. Na 34 minuten kreeg DSZ een uitgelezen kans om de score te verdubbelen. Jasper van Dreumel benut de toegekende strafschop nadat hijzelf even daarvoor was gevloerd. Zijn directe tegenstander kon met rood het veld verlaten. De 2-0 leek de ruststand te gaan worden maar ook SCE kreeg nog een strafschop nadat Marc van Sommeren hands maakte in het zestienmeter gebied. In eerste instantie keerde Paul van Hees nog maar in de rebound werd alsnog gescoord. 2-1 ruststand.

Na rust ging SCE verder waar het voor de rust was gebleven. De druk op de verdediging van DSZ was zeer hoog en met veel geluk werd de gelijkmaker voorkomen. Waaronder een afgekeurde goal wegens duwen, een bal op de paal en een redding van de keeper bij een 1 op 1 situatie. Sporadisch kon DSZ zelf in de aanval. Verdediger Mike Grisel dacht met een mooi schot gescoord te hebben maar na tussenkomst van de grensrechter kwam de scheidsrechter terug op zijn beslissing. Mike zou buitenspel hebben gestaan. De gelijkmaker voor SCE kwam 25 voor tijd. Uit een van de vele scherpe voorzetten wordt er fraai binnengekopt. 2-2 na 65 minuten. Even later komt DSZ toch weer op voorsprong. Jasper van Dreumel gaat op snelheid door de verdediging en met een schuiver onder de keeper door maakt hij zijn derde van de middag. Na 70 minuten vervangt Lars Spanbroek Boudewijn de Kadt in de spits. Zijn eerste actie gaat rakelings langs de paal voorbij het doel en zijn voorzet een minuut later komt net niet goed bij de inlopende Bram van Baren. Het spel wordt even wat evenwichtiger en DSZ zet alles op alles om de 3 punten mee naar Boven-Leeuwen te nemen. Helaas lukt dat net niet. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd komt SCE wederom op gelijke hoogte. Uit een corner volgt een frommelgoal waardoor SCE krijgt wat ze verdienen. Gezien het spel is iedereen het er wel over eens dat een gelijkspel een betere afspiegeling is van de wedstrijd.