Afbeelding

Beuningse Boys begint competitie met gelijkspel

Algemeen

BEUNINGEN - Afgelopen zondag stond na ruim 4 maanden eindelijk weer een competitie wedstrijd voor Beuningse Boys op het programma. En wel de eerste van het nieuwe seizoen. Gespeeld werd er thuis op de Ooigraaf tegen nieuwkomer in deze klasse VDZ.

Beuningse Boys dat een succesvolle bekercampagne kende begint goed aan de wedstrijd en neemt direct het initiatief. Het zoekt veelvuldig de aanval en dat resulteert na 12 minuten in een vrije trap vlakbij het strafschopgebied. Helaas gaat de inzet van Jens Arnouts op de lat. VDZ komt er sporadisch uit en het wachten is dan ook op de 1-0 en die komt er dan ook als Lorenzo Rieken een mooie solo inzet en vervolgens vrij voor de keeper geen fout maakt en de bal binnenschiet. Beuningse Boys krijgt in het vervolg kansen op meer doelpunten maar door slordige afwerking blijft het tot de rust 1-0.

Na de rust is het VDZ dat beter in de wedstrijd komt en meer aan aanvallen toekomt en Beuningse Boys dat moet proberen om het doel schoon te houden. Het heeft moeite om de aanval te zoeken en dus ruikt VDZ bloed. Na 63 minuten spelen valt dan ook de gelijkmaker voor VDZ als Etienne Baars na rommelig uitverdedigen weet te profiteren en beide teams in evenwicht brengt. Hierna golft het spel op en neer en kan aan beide kanten een doelpunt vallen. Het dichtst bij een doelpunt is VDZ maar keeper Tim van Lierop weet de bal ternauwernood op de lat te werken. Beuningse Boys weet ook niet meer te scoren en dus eindigt de seizoensopener in een 1-1 gelijkspel.

Gezien de gehele wedstrijd is 1-1 een terechte uitslag. Zondag kan Beuningse Boys weer op jacht naar de eerste drie punter. Dan gaat het op bezoek in Nijmegen bij Blauw Wit. Om 14.00 uur zal op Sportpark De Schoonhorst het eerste fluitsignaal klinken.