Fedosja Mencke (links) en Mandy van Barneveld. Foto: John van Gelder.
Fedosja Mencke (links) en Mandy van Barneveld. Foto: John van Gelder. Foto: John van Gelder

Buiten Adem Sport & Leefstijl trots op Label Preventiecentrum NL Actief

Algemeen Zorgpagina

DRUTEN – Buiten Adem Sport & Leefstijl, gevestigd in leefstijlcentrum de Remise in Druten, heeft als eerste sportboetiek in de regio het keurmerk NL Actief preventiecentrum in handen.

Onbezorgd sporten en bewegen, dat lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het voor vele mensen niet, bijvoorbeeld omdat ze een ziekte of aandoening hebben. Dat vraagt om speciale begeleiding van professionals met verstand van zaken en gevoel voor mensen. Centra die gespecialiseerd zijn in de leefstijlbegeleiding van mensen met (een verhoogd risico op) een chronische aandoening zoals hartfalen, diabetes type 2, niet aangeboren hersenletsel, kankerpatiënten, maar ook met overgewicht/obesitas. In deze Preventiecentra kunnen zij veilig, verantwoord en met plezier sporten.

Samenwerking

Een NL Actief Preventiecentrum werkt samen met huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten en met de gemeente. Deze partners in zorg verwijzen door naar de NL Actief Preventiecentra, omdat ze weten dat die de juiste zorg leveren en de professionals over de juiste kwalificaties beschikken.

Breed palet van gezonde leefstijl

Met andere woorden: bij een NL Actief Preventiecentrum is deze doelgroep in goede handen. Niet alleen als het gaat om sporten en bewegen, maar ook om het brede palet van gezonde leefstijl: bewegen, slaap, voeding, ontspanning en balans in mentale belastbaarheid.

Groeien in kracht en conditie

Fedosja Mencke vertelt: ‘Zelf ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met obesitas en overgewicht, diabetes type II, hartfalen en kankerpatiënten. Het gaat hier echt om het individu die met een ziekte kampt en geholpen wordt door te bewegen. Je ziet deelnemers groeien in kracht en conditie en dat is prachtig! Mensen krijgen het gevoel dat ze iets doen aan hun lichaam, fitheid en conditie en voelen zich veel beter.
En wat ook heel belangrijk is: ze kunnen sporten met anderen die dezelfde aandoening hebben. Dat zorgt voor meer onderling begrip voor elkaars mogelijkheden, uitdagingen en beperkingen. En het zorgt er ook voor dat deze groep niet thuisblijft, maar letterlijk en figuurlijk in beweging komt. Buiten Adem geeft dan ook een impuls aan het versterken van sociale relaties en het tegengaan van eenzaamheid.’

Gemoedelijk en gezellig

Mandy van Barneveld vult aan: ‘Deelnemers geven aan dat ze het fijn vinden op hun eigen niveau te kunnen sporten. Het mooie van Buiten Adem is dat de sfeer tijdens de lessen gemoedelijk en gezellig is en de trainingen gevarieerd zijn. Voor mensen met bijvoorbeeld obesitas en overgewicht bieden we een leefstijlprogramma aan. Wij begeleiden ze in de voeding en daarnaast sporten ze twee keer in de week. Werken aan een gezonde leefstijl in combinatie met bewustwording, voeding en bewegen, dat werkt het beste. We geven les in kleine groepen van maximaal vijf personen of individueel.’

Sportboetiek

Buiten Adem is geen sportschool, maar een sportboetiek: kleinschalig, laagdrempelig en met erkende begeleiding. Zonder doorverwijzing kun je ook terecht bij Buiten Adem Sport &Leefstijl en natuurlijk altijd ook voor vrijblijvend advies.

Buiten Adem Sport & Leefstijl
Meester van Coothstraat 8a
6651 ZJ Druten

e-mail: info@buitenadem-sport.nl
website: www.buitenadem-sport.nl
telefoon: 06-42 45 41 15