Logo demaasenwaler.nl
Foto: Eigen

Ambassadeur van Hongarije op bezoek in Druten bij auteur van het boek Dromen en bedrog

DRUTEN - Donderdag 10 september kreeg Mária Beuving-Jónás, auteur van het boek Dromen en bedrog. Hoe Hongaren vastlopen in Nederland, hoog bezoek. 

De Hongaarse ambassadeur, de heer András Kocsis, kwam haar in Druten bezoeken naar aanleiding van haar boek, die hem bij verschijning was toegezonden.

In het gesprek, dat afwisselend in het Hongaars en Nederlands werd gevoerd, vertelde hij het boek en het artikel dat eerder in de Gelderlander was verschenen, met belangstelling en waardering te hebben gelezen. Ook voor hem is het zeer belangrijk om oplichting en uitbuiting onder de aandacht te brengen en te bestrijden. Zo heeft hij op gezette tijden overleg hierover met collega-ambassadeurs uit o.m. Polen en met ons ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Verder gaf hij aan dat het Hongaarse consulaat veel werk heeft met het weer naar huis laten gaan van Hongaarse mensen die in ons land finaal zijn vastgelopen. Met name maakte hij zich grote zorgen over minderjarige prostituees die illegaal en onder grote dwang in het buitenland en ook in Nederland aan het werk worden gezet. Heel triest en intens gemeen.

Aan de orde kwam verder, dat er nogal wat Hongaren onvoorbereid naar West-Europa trekken op zoek naar werk. Zonder enige kennis van het land, de regelgeving en de gevaren en zonder de kennis van een andere taal dan het Hongaars. Ook daardoor raken nogal wat Hongaren verstrikt in allerlei situaties, waarin hun dromen hardhandig uit elkaar spatten.

Natuurlijk, daar waren de gesprekspartners het roerend over eens, gaat het gelukkig vaak wél goed en vinden werknemers uit Hongarije met wederzijdse waardering hun plekje in ons land. Inmiddels telt ons land zo’n 30.000 vrouwen, mannen en kinderen die in Hongarije zijn geboren - waaronder Mária.

Meer berichten