De vier onderscheiden bestuursleden met burgemeester Vincent van Neerbos.
De vier onderscheiden bestuursleden met burgemeester Vincent van Neerbos. Foto: Reinier Jansen

Lintje voor bestuursleden Pleinpop

Algemeen

ALPHEN - Vier bestuursleden van Pleinpop.nl hebben op woensdag 9 september een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Burgemeester Vincent van Neerbos reikte de lintjes uit aan Willie Appeldoorn, Ellen Jagtenberg-Poulussen, Geert van Sommeren en Johan de Jong, tijdens een bijeenkomst voor genodigden.

Pleinpop.nl zou eerder dit jaar haar 20e jubileumeditie vieren. Door de coronamaatregelen moest de organisatie het evenement in april op het allerlaatste moment afblazen.

Willie Appeldoorn (63) is al 33 jaar voorzitter van de Stichting Evenementen Alphen. Eerder organiseerde de stichting de Alphense jaarmarkt en nu het driedaagse muziekfestival Pleinpop.nl. Naast zijn voorzitterstaken is Willie Appeldoorn verantwoordelijk voor de gehele coördinatie, het boeken van artiesten, het aanschrijven en plannen van vrijwilligers, het maken van het draaiboek, het calamiteitenplan, het onderhouden van contacten met de gemeente, beveiliging en hulpdiensten.

Secretaris Ellen Jagtenberg-Poulussen (48) is al zo’n 30 jaar bestuurslid van Stichting Evenementen Alphen. Zij is vooral verantwoordelijk voor het sponsorgedeelte, de redactie van de Pleinpopkrant, barhuur en contacten met de horeca. Daarnaast is Ellen Jagtenberg-Poulussen sinds 2018 VVD-raadslid van de gemeente West Maas en Waal.

Geert van Sommeren (61), penningmeester, is bestuurslid sinds 2003 van Stichting Evenementen Alphen. En verantwoordelijk voor de financiën en veel facilitaire zaken, zoals toiletten, bouwhekken, kassa units, heftrucks en verwarming. Van 1988 tot 2003 was Geert van Sommeren daarnaast op vrijwillige basis penningmeester van Peuterspeelzaal De Brouwertjes in Alphen. En is hij vele jaren actief geweest bij jeugdvereniging De Instuif.

Johan de Jong (52) is Bestuurslid van Stichting Evenementen Alphen. Hij is al 28 jaar actief bij de Alphense jaarmarkt en Pleinpop.nl. Hij is verantwoordelijk voor de technische infrastructuur van het festival: stroomvoorziening, elektra en bekabeling.

Trots
Burgemeester Vincent van Neerbos: “De organisatie van Pleinpop.nl ligt in handen bij een zeskoppig bestuur. Het viertal dat onderscheiden is, trekt al vanaf het allereerste begin samen op. Zij doen dit vrijwillig, maar deze taak is zeker niet vrijblijvend. De verantwoordelijkheid voor veiligheid en alle facilitaire zaken is groot. De werkzaamheden voor het volgende jaar beginnen al in de zomer, vlak na de evaluatie van het voorbije festival. Alphenaren en wij als gemeente zijn bijzonder trots op Pleinpop.nl. Het opzetten van een professioneel evenement als dit, waar alles tot in de puntjes moet kloppen, is een knappe prestatie. Pleinpop.nl zorgt voor saamhorigheid en betrokkenheid onder inwoners. Daarom is een onderscheiding voor deze vier bestuursleden meer dan gepast.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding