Beuningse Boys ook te sterk voor VVLK

BEUNINGEN - Zondag 6 september stond de tweede poulewedstrijd voor de beker op het programma. Het betekende voor Beuningse Boys een thuiswedstrijd tegen VVLK. Bij Beuningse Boys keerden Bram Broekman en Ricardo van Herreveld terug in de basis na een schorsing.

Voorafgaand aan deze wedstrijd is de voltallige selectie van het eerste elftal op ziekenbezoek geweest bij trouwe supporter Gerry Heukels. Dit om haar tijdens haar ziek zijn een hart onder de riem te steken en haar vanuit haar tuin een luid applaus te geven. Dit mooie gebaar van het eerste elftal wordt zeer gewaardeerd door het voltallige bestuur. Dit geeft maar weer eens te meer aan hoe betrokken de selectie is naar hun supporters toe.

De wedstrijd is nog maar net onderweg of het is al raak voor Beuningse Boys. Na 20 seconden is het al 1-0 als Twan Arnts de verdediging van VVLK te snel af is en de bal hard en hoog in het doel schiet. Beuningse Boys is heer en meester op de eigen Ooijgraaf en VVLK komt dan ook nauwelijks in de buurt van het Beuningse doel. Het wordt er voor de gasten niet makkelijker op als aanvoerder Berry Lentjes de rode kaart en dus wordt weggestuurd na een wilde overtreding op Roan Dollman. Dezelfde Dollman treft even later de paal als de bal snel onderschept wordt. Na 35 minuten wordt het toch 2-0 als Roan Dollman met een handigheidje de keeper het nakijken geeft en de bal binnen kan lopen.

Na de rust gaat Beuningse Boys verder met aanvallen en het weet al snel op 3-0 te komen als Jurrien Aalbers de bal binnen weet te tikken. VVLK komt er niet meer uit en het spel speelt zich eigenlijk de gehele 2e helft af op de helft van VVLK. Het wachten is dan ook op meer doelpunten maar het moet gezegd worden dat de keeper van VVLK een goede wedstrijd staat te keepen en verschillende inzetten weet te keren. Toch kan hij niet verhinderen dat Roan Dollman zijn 2e maakt en Beuningse Boys op 4-0 zet. Invaller Dennis Arts maakt de 5-0 voor Beuningse Boys. De score had nog wel hoger uit kunnen en misschien wel moeten uitvallen maar het zou uiteindelijk bij 5-0 blijven.

Zo weet Beuningse Boys opnieuw te winnen en mag het de komende wedstrijd in en tegen Nijmegen in een onderling duel uit gaan maken wie er een ronde verder mag bekeren. Beuningse Boys heeft hierbij de besta papieren want het heeft aan een gelijkspel genoeg van wege het betere doelsaldo. De aftrap van Nijmegen-Beuningse Boys op Sportpark Oscar Carre is om 14.00 uur.