Beuningse Boys wint eerste bekerwedstrijd eenvoudig

ARNHEM - Zondag 30 augustus stond voor het eerst sinds de coronacrisis weer een officiële wedstrijd voor Beuningse Boys 1 op het programma. Namelijk de eerste bekerwedstrijd uit tegen VV Arnhemia. Bij De Boys staat dit seizoen Tonny Pijnappels aan het roer. Hij wordt geassisteerd door Bob Stevens.

Bij Beuningse Boys ontbraken deze wedstrijd de nodige spelers wegens blessures en schorsingen. Zo waren onder andere Bram Broekman, Ricardo van Herreveld en Glenn Muller. Wie er wel weer bij waren zijn Jens Arnouds, Lorenzo Rieken en Dennis Arts. Zij keren dit seizoen terug op het oude nest.

Beuningse Boys begint goed aan de wedstrijd en laat de bal makkelijk van speler naar speler gaan. Tegenstander Arnhemia komt nauwelijks aan voetballen toe en kan alleen maar verdedigen. Het duurt echter tot de 26e minuut voor er gescoord wordt. Het is een Arnhemse verdediger die na een mooie Boys aanval zijn eigen keeper passeert en Beuningse Boys een 0-1 voorsprong bezorgd. Beuningen blijft aanvallen en komt al snel op 0-2 als het een penalty krijgt wegens een handsbal. Jens Arnouds weet wel raad met de strafschop en scoort. 4 minuten voor de rust wordt het 0-3 als er weer en mooie Boys aanval volgt welke uiteindelijk via Lorenzo Rieken bij Jens Arnouds beland die bij de 2e paal simpel binnen kan tikken. De ruststand wordt uiteindelijk 0-4 als Max Teeuwsen een voorzet prima binnen weet te koppen.

In de 2e helft gaan De Boys opzoek naar meer treffers maar het is de keeper van Arnhemia die uitblinkt en diverse goede reddingen in huis heeft. Hij weet onder andere inzetten van Jens Arnouds en invallers Twan Arnts en Mick in den Bosch te keren. Ook krijgt Beuningse Boys een nieuwe strafschop als Mick in den Bosch in het strafschopgebied neergelegd wordt maar ditmaal weet de keeper de inzet van Mick in den Bosch klemvast te pakken. Toch wordt er nog een keer gescoord door Beuningse Boys en het is Roy van Ewijk die met een mooie kopbal voor de 0-5 eindstand zorgt.

Zo weet Beuningse Boys dus de eerste officiële wedstrijd te winnen en kan het met vertrouwen vooruit kijken naar de volgende wedstrijd. Deze is aanstaande zondag 6 september thuis op de eigen Ooijgraaf tegen het uit Leuth afkomstige VVLK. De aftrap is zoals vanouds om 14.00 uur.