Toeren met de E-Chopper.
Toeren met de E-Chopper. Foto: Henry van den Heuvel

Toeren langs terrassen

Algemeen

BERGHAREN - De zomervakantie gaat dit jaar voor velen naar het inmiddels bekende 'Hintergarten' of 'Rundumhause'. Gelukkig is daar ook genoeg te beleven. Zo kun je deze zomer met een E-Chopper door de streek cruisen, zónder helm en mét de haren in de wind.

De E-Chopper toer is de nieuwste activiteit van Groepsuitje Bergharen, bedoeld als moderne tegenhanger van de scooter- en snorfietstochten die door de regio voeren. Met de brede banden, een lage zit en een hoog stuur is de chopper uitermate geschikt om te toeren. Vanwege de elektrische motor valt de tweewieler onder de categorie snorfietsen, en is het dragen van een helm dus niet verplicht. 'Ideaal dus om de mooiste plekken van de streek aan te doen', aldus ondernemer Henry van den Heuvel.
Het enige dat ontbreekt aan de E-Chopper is het bekende ronkende geluid. 'Maar dat biedt ook weer voordelen', lacht Henry, 'zo kun je in stilte genieten van de mooie omgeving. Of onderwijl een goed gesprek voeren met de andere rijders.'

Terrassenroute

Voor de rit met de E-Chopper kun je kiezen voor een eigen route van circa drie uur, of de terrassenroute volgen die bij vertrek wordt meegegeven. 'Daarmee rijd je niet alleen langs de bezienswaardigheden in de streek, maar kom je ook nog eens terecht bij de fijnste plekken om van een lunch of een drankje te genieten', aldus Henry. De start- en finishlocatie van de E-Chopper toer, aan de Stompendijk 9 in Bergharen, biedt bovendien de gelegenheid om de dag in stijl af te sluiten, met bijvoorbeeld een 'American burger' of BBQ special op het terras aan het water.

Voorwaarden

De E-Choppers hebben een maximum snelheid van 25 km/u. Voor het rijden op een E-Chopper dient men in het bezit te zijn van een geldig brommercertificaat of rijbewijs B. Daarnaast dient de berijder minimaal 16 jaar te zijn.
Het reserveren van een E-Chopper is mogelijk vanaf twee deelnemers, en kosten 29,95 euro per persoon. Meer informatie: www.e-choppermaasenwaal.nl.

Afbeelding