Running dinner op de fiets.
Running dinner op de fiets. Foto: Moeke Mooren

Running dinner, maar dan op de fiets

Algemeen

Stukje fietsen, terrasje pakken, en dan weer op de pedalen om de volgende horeca gelegenheid aan te doen. Dat is Happen en Trappen in het kort. Eigenlijk is het een soort running dinner, maar dan op de fiets.

Het concept Happen en Trappen combineert fietsen en lekker eten. Tijdens een vooraf uitgestippelde fietstocht wordt bij vijf verschillende horecagelegenheden gestopt voor een hapje en drankje. Van koffie met gebak, tot een hoofd- en nagerecht.

Waar Happen en Trappen in 2006 begon met één route, zijn er anno 2020 circa tweehonderd routes in Nederland en België. Drie daarvan doen het Land van Maas en Waal aan. De arrangementen, inclusief koffie met gebak, een soepje en een voor-, hoofd-, en nagerecht, kosten 41,95 per persoon.

Mooi Maas en Waal

De Route Mooi Maas en Waal voert fietsers vanaf Bistro de Bolle in Boven-Leeuwen naar Eetcafé De Gouden Leeuw in Druten voor de soep. Vanaf daar gaat de route via Paviljoen de Forel in Bergharen naar Herberg ’t Mun in Appeltern voor het hoofdgerecht. Eindpunt, en daarmee locatie voor het nagerecht, is wederom de aan de dijk gelegen Bistro de Bolle. De route is in totaal 35 kilometer lang.

Toeren in het Land van Maas en Waal

Een tweede fietstocht start in Wamel, bij Hotel Restaurant ’t Veerhuis. Daarna steekt men de Waal over, om het voorgerecht te gebruiken in Tiel en de soep in Maurik. Vervolgens keert men terug naar het Land van Maas en Waal, om via Hotel Restaurant De Twee Linden terecht te komen bij IJssalon & Lunchcafé Ohlala voor het nagerecht. De route is 60 kilometer lang.

Een bourgondische kijk op de dijk

Liever de Maas overvaren? Kies dan voor de bourgondische fietstocht van 46 kilometer, met de start in Ravenstein. Na een bezoek aan Megen en Oijen neemt men de pont over de Maas richting Moeke Mooren in Appeltern. De fietstocht wordt stroomopwaarts afgesloten in Niftrik.

Meer informatie

Meer informatie over de fietsroutes, zie: www.happenentrappen.nl.