Logo demaasenwaler.nl
Foto: Mariëlle Kolvenbach

Tweede straatgedicht in Dreumel

DREUMEL - Het Dreumels Poëtisch Genootschap onthulde onlangs een tweede straatgedicht in het dorp. Het betreft het bekende gedicht 'Mijn moeder is mijn naam vergeten' van Neeltje Maria Min. Het genootschap bracht een jaar geleden al het gedicht Herinnering aan Holland van dichter Hendrik Marsman aan op de zijmuur van appartementencomplex Rooij-Staete in Dreumel.

Ook het nieuwste gedicht heeft een prominente plek in het dorp gekregen; de linker zijmuur van zorgcentrum Sint Barbara. 'Mooi, groot en goed zichtbaar', aldus de initiatiefnemers. Het Dreumels Poëtisch Genootschap is erg blij met de uitbreiding van de straatpoëzie in Dreumel. 'Nu het coronavirus onze binnenactiviteiten nog wel een poosje stil zal leggen, gaan we verder met ons buitenwerk.
Het Dreumels Poëtisch Genootschap is een groep van liefhebbers van poëzie, zowel gesproken als geschreven, en is ontstaan na afloop van een toneelrepetitie in 't Centrum in Dreumel. In januari 2012 werd gestart met het organiseren van een open podium. Inmiddels vinden er jaarlijks een aantal van deze bijeenkomsten plaats, waarbij eenieder uitgenodigd is iets voor te dragen. Nu deze binnenactiviteit tijdelijk niet gehouden wordt, maakt het genootschap zich evenwel verdienstelijk voor haar dorp.

Meer berichten