Logo demaasenwaler.nl
Foto: Henk van Coolwijk

Samen Koken en Meer gestart in Druten

DRUTEN - Afgelopen woensdag startte Samen Koken en Meer in Druten: inwoners die in kleine groepjes koken en eten bij elkaar thuis. De twee belangrijkste sleutelwoorden daarbij zijn verbinden en laagdrempeligheid.

‘Gewoon heel eenvoudig, met de potten en pannen op tafel’, vertelt Antoon Gerlag, bestuurslid van seniorenvereniging Dronio en initiatiefnemer van Samen Koken en Meer in Druten. Antoon begeleidt al enkele jaren een vast kookclubje en merkt hoe belangrijk het is dat alleenstaande senioren hun verhaal kunnen delen tijdens een gezellige en informele activiteit. Een groep vrijwilligers opent sinds deze week de deur van hun huis en nodigt inwoners uit om bij hen thuis te komen eten.

Vrijwilligers Ria en Riet Peperkamp besloten het spits af te bijten: ‘We zijn gewoon gestart in onze eigen buurt, door een praatje te maken aan de deur. We hebben mensen gevraagd om bij ons te komen eten en een kaartje bij hen op het prikbord gehangen.’ Even voor vijven verschenen de vier genodigden variërend in de leeftijd van 70 tot 92 jaar. Zij werden getrakteerd op verse soep, bloemkool met gehaktballen en natuurlijk een lekker toetje. ‘Het was zó gezellig om met elkaar te kwebbelen. Iedereen was enthousiast. Pas om half 8 keerden de laatsten weer huiswaarts’.

De tweede ontmoeting staat inmiddels op de kalender.

De andere vrijwilligers starten binnenkort en ook in andere dorpen van de gemeente Druten worden door inwoners plannen gemaakt voor een gelijknamige activiteit. Samen Koken en Meer in Druten wordt ondersteund door stichting Maas en Waal in Beweging, in samenwerking met welzijnsorganisatie MeerVoormekaar en seniorenvereniging Dronio.

Interesse?
Heeft u interesse om een keer voor anderen te koken of kent u iemand die hier behoefte aan heeft? Mail dan naar info@bendefit.nu of m.vanswaay@meervoormekaar.nl.

Meer berichten