Tuinen van Appeltern zijn een waar speelparadijs
Logo demaasenwaler.nl
Foto: Fred Roest

Tuinen van Appeltern zijn een waar speelparadijs

APPELTERN - Klimmen, klauteren, speuren en sjouwen; in de Tuinen van Appeltern kan het allemaal. En dat maakt het tuinenpark deze zomer een perfecte bestemming voor een dagje uit. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben het hele seizoen bovendien gratis entree.

Vooruit, in de zorgvuldig aangelegde siertuinen mogen kinderen zich niet uitleven, maar het avontuurlijke ontdekkingseiland is één groot speelparadijs, waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten en ontdekken. Klimmen, graven, zand scheppen over boomstammen lopen, heuvel op en heuvel af rennen, van keien springen, met takken sjouwen en nog veel meer. Het ontdekkingseiland is zo ruim dat de kinderen zich wel een tijdje kunnen vermaken. Geen hightech schommels of trilapparaten, maar gewoon een gat in de grond voor het zand, een vuurplaats, wilgentunnels en touwen in bomen als opstap naar de boomhut.

De kruip-door-sluip-door route is nog groter én spannender geworden, het bamboebos is nu bijna ondoordringbaar en de vlindervallei heeft een echte spetterplek met boomstamovergangen. Hoogtepunten van een dagje Appeltern zijn de vele klimtoestellen, het kabouterbos, vol kleine wezentjes met rode puntmutsjes, en de Appeltern Speurtocht, waarmee kinderen op zoek kunnen naar alle diertjes die in het park leven. Om alle insecten te kunnen ontdekken en benoemen krijgen ze een speciale 'bug viewer' mee.

Op het eiland zijn verschillende plekken waar ouders even tot rust kunnen komen, kunnen genieten van de natuur en tegelijkertijd de kinderen in de gaten kunnen houden. Uiteraard kan vooraf of naderhand gezamenlijk het tuinenpark verkend worden en inspiratie worden opgedaan. Op de sfeervolle terrassen, of in één van de drie restaurants, kan van een verfrissend drankje en wat lekkers worden genoten.

Voor meer informatie en het reserveren van tickets, zie: appeltern.nl.

Meer berichten