Column Babbels: Vlot
Logo demaasenwaler.nl

Column Babbels: Vlot

Een mens gaat er een weekje tussenuit en meteen stampt de gemeente Beuningen een compleet luchtkasteel uit de grond. Laten we het eens hebben over Het Broek, beter bekend als de Groene Heuvels en omgeving.

Om bij de naam te beginnen: waar zou ‘t naar verwijzen? Naar de lolbroek die dit belachelijke plan bedacht heeft? Of naar de veel te grote broek die gemeente aantrekt als het om dit plan gaat? Voor diegenen die ook net terug zijn uit Verweggistan: Het Broek is vooral een vaag plan met een verkeerd lidwoord.

De bedoeling is dat dankzij Het Broek ‘t gebied toeristisch blijft (dat zou voor het eerst zijn!). Daarom moeten de bungalows weer recreatief gebruikt worden en misschien moeten er zelfs meer bijkomen! Het plan heeft echter geen idee wie er op af gaat komen, dus driewerf hoera voor nog meer leegstand.

Verder bevat het voornamelijk proefballonnen als een ‘entertainmentcentrum’, een ‘drijvend podium’ en die gegarandeerde publiekstrekker: kanotochten.

Kanotochten op die anderhalve sloot tussen de weilanden? Een drijvend podium, welke artiest wil dat en hoe kom je er? Met die kano? En wat beleven we dan in een entertainmentcentrum? Is er ergens in Nederland ook maar iets dat er een beetje op lijkt? Nee. Dit is niet ambitievol maar zinloze luchtfietserij. Ook een leuke activiteit.

Wie dit allemaal bedacht heeft? Het bureau LOS, dat ook verantwoordelijk was voor al die mooie, nooit uitgevoerde plannen in Ewijk. Dus dan weet u alvast hoeveel kans van slagen deze hersenspinsels van het bureau hebben.

Het mooiste is nog wel de behoefte van alle partijen om de voormalige Groene Heuvels het hele jaar door levendig te houden. Daar ben ik het voor de verandering wel volledig mee eens. Ik heb zelfs een haalbare realistische oplossing voor handen. Gewoon wonen, in je eigen huis in de nieuwe wijk van Ewijk: Het Broek.

Vlotter geregeld dan menig drijvend podium.

Meer berichten