Logo demaasenwaler.nl
Nolda Pansier - Elsen
Nolda Pansier - Elsen (Eigen foto)

Bergharense wordt 100 jaar

BERGHAREN - Ze mag zich de oudste inwoner van Bergharen noemen, Nolda Pansier - Elsen. Vrijdag wordt ze 100 jaar, en dat betekent, naast een bescheiden feestje met kinderen en kleinkinderen, een bezoek van de burgemeester.

Ondanks haar leeftijd is ze nog helder van geest. 'Tot voor kort ging ze drie keer per week naar de bingo, en kon met het grootste gemak vier kaarten in de gaten houden én de kaarten van anderen. Ze wist altijd wie er prijs had', zegt dochter Gerda lachend. 'Bovendien houdt ze alles bij, en is volledig op de hoogte van het leven van haar kinderen en kleinkinderen.'

Samen met haar man Piet kreeg ze tien kinderen, van wie er een helaas maar kort mocht leven. Nolda heeft inmiddels negentien kleinkinderen en tien achterkleinkinderen. Sinds haar man in 1991 overleed, woont ze met haar oudste zoon in een bungalow in Bergharen.

Gerda is blij dat haar moeder, ten tijde van de maatregelen rondom het coronavirus, niet in een verzorgingshuis woonde. Overigens is het virus haar moeder niet ontgaan.

'Ze maakte de oorlog mee en de watersnood, maar de hectische en onzekere periode rondom het coronavirus, dat was volgens haar wel uniek. Zoiets had ze nog nooit meegemaakt', aldus Gerda. 'Gelukkig is ze zelf niet met het virus besmet geraakt, en mag ze vrijdag in, gezien haar leeftijd, goede gezondheid haar verjaardag vieren.'

Meer berichten