Leste Mert niet gevierd in 2020
Logo demaasenwaler.nl
Koeien aaien is er voor de kleintjes niet bij dit jaar.
Koeien aaien is er voor de kleintjes niet bij dit jaar. (Foto: Roanne Frerejean)

Leste Mert niet gevierd in 2020

DRUTEN - De Leste Mert wordt dit jaar niet gevierd in Druten. Hoewel een afgelasting in de lijn der verwachting lag, is het besluit nu officieel door het bestuur naar buiten gebracht. Aanleiding is de onzekerheid die er vanwege de uitbraak van het coronavirus leeft voor evenementen na 1 september.

'Aan de Leste Mert gaat ieder jaar een intensieve voorbereiding vooraf. Daarom willen wij betrokkenen in een vroeg stadium duidelijkheid bieden', laat voorzitter Martien Pardoel weten.

Pijnlijk besluit
'Voor ons als organisatie is het een pijnlijk besluit om de traditionele veemarkt af te gelasten. Twee jaar geleden vierden we nog het 200-jarig jubileum en vorig jaar kwamen we nog tot een geheel nieuwe opzet binnen de straten in het centrum van Druten. Een opzet die juist is ingevoerd om de doorstroming en bereikbaarheid, dus de veiligheid, te vergroten. We keken dan ook alweer uit naar de nieuwe editie, maar beseffen tegelijkertijd ook dat het in de huidige situatie niet mogelijk is om het evenement op een voor eenieder veilige manier te organiseren, zonder al teveel afbreuk te doen aan de sfeer en tradities.'

Pardoel hoopt bezoekers en deelnemers in 2021 opnieuw te mogen verwelkomen tijdens het de 'mert', die dan gepland staat op donderdag 4 november.

Meer berichten